7 въпроса и отговора за слънчевото затъмнение

A helicopter flies past the solar eclipse near Payson

Според астрологическите теории всяко слънчево затъмнение увеличава напрежението в обществото, тъй като в този период съзнанието е замъглено и разумът се ориентира зле в събитията.

 Слънчевото затъмнение, за което толкова много се говореше, свърши (29 април). Разбира се, Луната, закриваща Слънцето, вече се отдръпна, откривайки дневното светило. Но астрологически затъмнението ще продължи още две седмици. И това, което се случи в небето, ще влияе драматично върху съдбата на хората и държавите. Как именно?

Предлагаме ви няколко актуални въпроса и отговора за природата на слънчевото затъмнение.

 

С какво слънчевото затъмнение се отличава от лунното?

Лунните затъмнения имат отношение към чувствата и вътрешните усещания. Слънчевите са свързани със събития, които се случват независимо от нашите желания и воля.

 

Какво е особеното конкретно на това слънчево затъмнение?

Действието на всяко затъмнение се състои в това, че то може неочаквано да извади на преден план скрит проблем. Затъмненията могат да бъдат позитивни и вълнуващи, а могат и да вещаят период на трудности. Към природата на затъмненията насочва зодиакалният знак, в който се намират Слънцето и Луната, както и планетите, които приемат затъмнението.

Въпросното затъмнение е на територията на Телеца, което обозначава ключовата тема – стабилността. Става дума за икономическа и финансова стабилност, за стабилността на семейството и държавата, както и за стабилността на отношенията.

Независимо че затъмнението премина на фона на напрегнатия Голям кръст – Юпитер, Уран, Марс, Плутон, който жестоко трансформира нашия живот, останалите аспекти, съпровождащи този природен феномен, са хармонични и благоприятни. Все така добра е Венера, все така духовен е Нептун, все така великодушен е Юпитер. Женското милосърдие, любов, красота, мъдрост и търпение продължават да противостоят на агресията и на хипертрофираното его.

 Какъв е езотеричният смисъл на слънчевото затъмнение?

Затъмненията се сравняват с лъч светлина, който осветява тъмните, запрашени кътчета на нашия живот. То акцентира върху непригледната форма, за да изчисти територията на съдбата. Колкото повече боклуци откриете, толкова повече работа е необходима за изчистването на душата. Колкото по-често контролирате негативните чувства и се грижите за другите, толкова по-малко стрес ще изпитате в сложните кармични периоди, какъвто е и периодът на слънчевото затъмнение.

Как влияе затъмнението върху държавата?

Според астрологичните теории всяко слънчево затъмнение увеличава напрежението в обществото, тъй като в този период съзнанието е замъглено, разумът се ориентира зле в събитията. В периода на влиянието на затъмнението се увеличава вероятността от катастрофи: войни, пожари, самолетни катастрофи или необичайни метеорологични явления.

Въздействието се усеща две седмици преди и още две седмици след настъпването на затъмненията.

Слънчевото затъмнение, което настъпва след лунното, показва, че събитията ще се случват тайно, ще се наблюдават неопределени брожения в колективите.

Особеност на това затъмнение е, че Слънцето се намира в квадратура с Лилит. Съзнанието е замъглено. Вследствие на това се усилват напрежението, радикализмът и агресивността, проявява се неудовлетвореното его на политиците и държавните ръководители, което води до скандали и трагедии. Неадекватните постъпки и решения, взети в периода на затъмнението, ще имат сериозни последствия в бъдеще.

Характерът на Низходящия възел, който се намира в сферата на затъмнението, говори за хитрост, потайно, безнравствено поведение като тенденции в този период. Следователно в течение най-малко на две седмици ще се активизират контрабандизмът, тероризмът, подривната дейност. Правителствата на страните трябва да проявяват бдителност и да са готови за всякакви изненади.

При затъмнения на Низходящ възел се осъществява разплащане за постъпки от миналото. Пред хората могат да се изправят минали проблеми, които те са безсилни да разрешат.

 Върху всеки ли влияе затъмнението?

Влиянието на затъмнението, както и всичко в нашия живот, е индивидуално. Ако планетите във вашата рождена карта не се докосват до точката на затъмнението, можете отначало да не усетите това явление – нито физически, нито психологически, нито събитийно. Наистина, този факт не означава, че тази тема изобщо няма да ви засегне. Контактувайки в периода на влияние на затъмнението с хора, чиито планети са се оказали в епицентъра на събитията, можете да бъдете въвлечени в тяхното поле. А техните реакции ще се отразят върху вас и върху вашия живот. В определена степен затъмненията засягат всички и всекиго поотделно.

 Представлява ли затъмнението заплаха за здравето?

По време на затъмнение енергиите на Слънцето и Луната са концентрирани в една точка. Тяхното съчетание става извънредно интензивно. При това Луната не позволява на слънчевата енергия да достигне до Земята. Затова нашата имунна система се намира на ниско ниво, следователно затъмнението може да се отрази негативно на самочувствието дори и на здрав човек. Въздействието се усеща две седмици преди и още две седмици след настъпването на природния феномен. Особено страдат от това метеозависимите хора.

В този период е най-добре да не вземате сериозни решения и да не планирате важни дела.

По време на слънчевото затъмнение най-често се нарушава работата на органите, които управлява Слънцето: сърце, психичните центрове. В тази връзка се повишава рискът от сърдечносъдови заболявания – хипертония, инсулти, инфаркти.

 Как да се държим по време на затъмнения?

Тъй като при затъмнение се обострят емоциите, психиката е напрегната, увеличават се дразнителите и се повишава конфликтността, в този период е най-добре да не вземате сериозни решения и да не планирате важни дела. Най-добрата препоръка по време на слънчево затъмнение е медитацията или молитвата. Ако нямате възможност или желание да практикувате, просто настройте мислите си на позитив и спокойствие.

Според ведическите традиции по време на слънчеви затъмнения се препоръчва спазването на определени правила.

Препоръчва се:

– да постите или да се откажете от месо;

– да изпълнявате спокойна работа, без силни емоции и стресове;

– да се занимавате с благотворителност;

– да се откажете от вредни навици – организмът се адаптира по-бързо.

Не се препоръчва:

– да готвите непосредствено в момента на затъмнението;

– да вземате в ръце остри предмети, да режете;

– да се занимавате с обучение;

– да подписвате договори;

– да оперирате;

– да се жените, да зачевате деца;

– да спите денем;

– да обличате нови дрехи или да започвате нещо ново;

– да гледате затъмнението;

– да излизате от помещението;

– да пътувате или пътешествате;

– да се храните 3 часа преди и след затъмнението;

– да карате кола (ако се налага, бъдете изключително внимателни);

– да извършвате финансови операции;

– да контактувате с тълпата.

 

%d bloggers like this: