Хипотетичен разговор с един извънземен за коронавируса и… още нещо

Извънземните не хвърлят думите си на вятъра и всеки път, независимо от очевидната им нелепост и невероятност, те се сбъдват. Този конкретно се казва Ванг. Полът му не е определен, тъй като при тях в това отношение нещата са сложни – имат 6 пола, при това има и дробни. Този например е 3/5/2. Да примем, че все пак е Той…

Цялата Земя е гореща точка?

Въпрос: Какво изобщо се случва в света: епидемии, полюсите са полудели?
Отговор: Нищо особено, започнала е война.

Въпрос: Каква война?
Отговор: Земята е приела предизвикателството на човечеството.
А това вече си е война. За първи път срещаме цивилизация, която толкова интензивно унищожава своя рай. Такова съвпадение на всички условия е трудно да се открие. Нищо чудно, че при вас процъфтяват религиите. Представете си матросите на кораб в океана, които късат платната, режат мачтите, пробиват дупки под ватерлинията – просто така!
Варварският добив на полезни изкопаеми превръща планетата в гнил пън. От битовите ви отпадъци може да се образува цял спътник. Никога не съм срещал толкова търпелива и добра планета.
Наставленията към човечеството продължават

Въпрос: А как разбрахте това? Имате сонди, които сканират наоколо ли?
Отговор: Нищо такова нямаме, разказва ни го самата Земя.

Въпрос: В смисъл? Просто ви го разказва?!
Отговор: Тя има древен разум и особена мисловна система. Но вие просто не го забелязвате. Хиляди видове изчезват от лицето на земята и никога повече няма да ги видите. За планетата те са не по-малко ценни от вас, хората.

Въпрос: Но спирането на добива на полезни изкопаеми означава крах на цялата промишленост!
Отговор: Грета Тунберг е права, но не й е известна и една хилядна от цялата истина. Реалните данни са далеч по-шокиращи. Не момичето крещи истерично, а самата Земя. Който не го чува, е просто дъждовен червей (нищо обидно, просто червеите нямат слух, зрение, те разполагат само със светочувствителни клетки).
С една дума, гответе се за война. Земята ще пусне в действие своето геомагнитно оръжие, ще пренастрои полюсите си, ще промени климата по цялата планета. Тя разполага с още много изненади, за които дори представа нямате. А когато се отвори Северният полюс, тогава ще настане нов етап – най-стремителният. Вашата планета ви е прощавала многократно, но сега е направила окончателния си извод. Вашият вид е опасен за оцеляването на останалите и може да бъде пожертван. С болка. Така както ви е износвала дълго и се е надявала на друго. Колкото и да е странно, и планетите могат да бъдат сантиментални. До определен момент.

Въпрос: А може би Илън Мъск или някой друг ще успее в усилията си и човечеството ще изпрати, макар и малка, колония – някъде на Марс или на Луната?
Отговор: (на виолетовото сбръчкано лице на извънземния се появява презрителна усмивка): Планетите не само умеят да мислят, но и да комуникират помежду си. Музиката, която астрономите записват в различни диапазони, носи много повече информация. Ние отдавна умеем да я четем. Нито едно небесно тяло вече няма да ви приеме. И всички опити да се закрепите, ще бъдат безуспешни. Планетите умеят да се защитават. Повярвайте и не си пилейте парите на вятъра. Може да се каже, че Земята е сложила черен печат в паспорта ви.
Коронавирусът е дребна работа

Въпрос: А що за животно е този коронавирус? Може ли да се намери лекарство срещу него, ваксина?
Отговор: С оглед на предстоящите събития коронавирусът е само подготвителен етап за дестабилизиране на имунитета. Следващият ще се появи по-бързо, отколкото хората ще успеят да се справят с този. Но той ще въздейства върху главния мозък. И така – по възходяща линия. Едва ли ще успеете да победите всички. Земята се подготвя за нов цикъл, но вече без вас.
Няма да я разубеждаваме. Първо, планетите не контактуват с отделни представители на който и да било вид. Те имат друг мащаб и подход към проблемите – бих казал, статистически. Второ, чухме колко болка и негодувание има в гласа й, колко й е се е наложило да изтърпи.
И разбрахме, че въпросът е решен. Планетите никога не размислят. Дори родната звезда не може да им повлияе.

Въпрос: А имаме ли някакъв изход изобщо?
Отговор: Имате съвсем малко време. И още по-малко желание. Отделните усилия, дори и на най-отчаяните индивидуалисти, не могат да бъдат чути от планетарния разум. Скоро ще се убедите, че вие всъщност не сте венецът на творението…