Феноменът „кървава“ Луна на 4 април 2015 г. е предсказан в Библията

84914052

В събота вечерта, когато настъпва еврейската Пасха, Луната ще се оцвети в зловещи тонове, пише express.co.uk.

Това е третото от четирите последователни „кървавочервени” лунни затъмнения, всяко следва след шест пълни луни. Явлението е крайно рядко и е получило названието „тетрада”.

Експерти предсказват, че Луната ще е напълно засенчена в течение на пет пълни минути и че редкият феномен може да се наблюдава в Северна Америка, Азия и Австралия.

По данни на НАСА невероятното изравняване е настъпвало само няколко пъти за последните 2000 години.

Библията предсказва: „Слънцето ще се превърне в тъмнина, а Луната – в кръв, преди великият и страшен ден Господен да настъпи” (Джоел, 2:31).

 Blood-moon-hagee-271099

Джон Хаги – американски пастор, твърди, че странното време на събитието (между годишнината от деня на смъртта на Иисус в Страстния петък и неделята на Пасха) доказва, че може да настъпи религиозно значимо глобално събитие. Според него „Бог се опитва да общува с нас по свръхестествен начин. Смятам, че нещо драматично ще се случи в Близкия изток с участието на Израел. И това ще промени хода на историята в Близкия изток и ще повлияе на целия свят”.

Пастор Джон Хаги публикува книга-предупреждение за библейския феномен. Той добавя: „С какво е толкова забележително това „кърваво” лунно затъмнение? То конкретно отразява пророчества, изложени в Библията. Библията казва, че „Денят Господен ще настъпи, когато Слънцето откаже да свети”.

 blood-moon-america-passover-271105

 „Дори самият Иисус в Евангелие от Лука ни казва: „И ще има затъмнения на Слънцето и Луната и звездите” и „вдигнете главите си, защото часът на изкуплението е близък”.

„Съществува последователност на пророческите събития, за които се говори в Библията. Но тя никога не дава времева скала. Просто казва, че „когато видите тези признаци”, а четири „кървави луни” са много значимо знамение, „краят на времето е дошъл”.

 Blood-moons-270728

Червеникавият цвят, който може да се наблюдава по време на пълното лунно затъмнение, е отражение на светлината от всички залези и изгреви по целия свят по това време.

Но някои експерти смятат, че затъмнението този уикенд няма да е толкова потискащо.

Астрономът Андрю Смит твърди: „Само част от Луната ще се окаже в края на сянката, затова не може да възникне такъв силен ефект. Но не виждам никакви причини да не се получи „оранжево-кафяв” цвят. Може би този път ефектът ще е по-голям”.

Пастор Джон Хиги смята, че подреждането на планетите е лошо предзнаменование за Близкия изток.

Пълното лунно затъмнение, за разлика от слънчевото затъмнение, е напълно безопасно и може да се наблюдава без предпазни очила.

Ако все пак не настъпи краят на света, звездобройците ще имат възможност да наблюдават няколко други небесни „спектакъла” тази година.

Метеоритният дъжд Лириди може да се види на 21 и 22 април.

На 23 май Сатурн ще се намира в „опозиция”. В този момент планетата с пръстените ще се намира най-близо до Земята и „лицето” й ще е напълно осветено от Слънцето.

%d bloggers like this: