Уран заплашва с революции

06Уран навлезе в знака Овен през април 2011 година и ще остане там дълго – до 15 май 2018 година. Хубавото е, че имаме време, за да можем предварително да оценим прищевките на това космическо тяло. А като си направим изводи от тях, по-лесно ще се ориентираме какво ни очаква през следващите години.

Уран преминава целия Зодиак за 84 години, като във всеки знак пребивава по 7 години. Влиянието му се проявява в резки изменения, стихийно унищожение на старото и ускорено внедряване на новото. В тези събития се въвличат маса хора, но, уви, повечето ще се чувстват увлечени от вихъра на урагана. Съдбата на отделния човек е подчинена на историческите завихряния, затова често е причудлива.

Уран в Овен получава мощната подкрепа на Марс, Плутон и Слънцето – планети, които не са особено склонни към компромиси и колебания. Това е време на решителни преобразувания и отхвърляне на старото, време на ентусиазъм, когато всичко се извършва в единен порив и без особени размишления. В такива периоди хората са привлечени от подвизите, те или се стремят да се откроят, или да се присъединят към най-многобройната група със силен лидер.

Уран в Овен дава възможност на отделни личности да постигнат почти неограничено влияние върху другите. Човекът, който до този момент не се е отличавал с нищо особено от останалите, изведнъж се оказва на върха на властта или придобива огромна популярност. Той става голям късметлия, изхитрява се да избегне заплашващите го опасностите. Но в определен момент късметът може да му изневери, а всеобщата любов да се смени с всеобща ненавист или просто със забрава.

Същото се случва с различни направления в политиката, изкуството, модата, социалния живот. Някоя идея внезапно набира сила, овладява масовото съзнание, вдъхновява за подвизи, но в определен момент тя обезателно бива подлагана на всеобщо осъждане.

Политиката и идеологията при Уран в Овен винаги са белязани с крайности и с нетърпимост към инакомислието. Именно в това време, когато всяка личност може изведнъж да стане лидер и да представлява опасност за властта, обикновено контролът се усилва прекомерно, започва натиск, при който страдат виновни и невинни. В това време са най-вероятни политически и идеологически разкол и репресии.

Уран в Овен е чужд на религиозното съзнание; свойствено му е отричането на традициите и в такива периоди най-често в църквата възникват ереси, а отношението към религията от страна на държавната власт става чисто утилитарно, а понякога и негативно.

Уран в Овен не признава идеите на подчинение на непознати сили; в центъра на всичко се поставят разумът и волята на човека. Обикновено в такива периоди се разпространява атеизмът, а окултните науки се разглеждат като средство за достигане на практически цели. В тях виждат „занаят” и ги възприемат без мистичен трепет.

Наистина, в бъдещата седемлетка подобни възгледи могат и да не станат масови, тъй като Нептун силно пречи на влиянието на Уран. Нептун е планета, склоняваща към мистика и тя ще е в най-силната си позиция. Най-вероятно ще се появи разделение на мирогледите на два взаимноизключващи се лагера, а известна част от населението рязко ще смени възгледи си с противоположни под влияние на външни събития.

През ХIХ в. Уран се е намирал в Овен от 20 април 1843 г. до 15 април 1851 г. В това време Европа е в икономическа криза, а умовете на масите са завладени от идеите на комунизма. Именно по това време Маркс и Енгелс написват „Манифест на комунистическата партия”. През 1848 г. през континента преминава вълна от революции.

За последен път Уран е бил в Овен в периода от 1 април 1927 до 28 март 1935 г. В този период в САЩ настъпва „черният петък” и световната икономическа криза. В Германия (а и в други страни) расте популярността на фашизма и се установява фашистка диктатура.

Но при всички негативни моменти в живота изкуството при Уран в Овен е много позитивно, търсено и играе важна роля. Талантите се проявяват ярко, развиват се нови видове изкуства. В миналите векове това е дало много шедьоври на изобразителното изкуство, литературата, музиката.

Уран е главната планета на изобретенията и научните открития, а в Овен той най-силно активизира научната мисъл и способства за техническото творчество, особено свързаното с електричество, микрочастици и синтетични материали. През ХХ век в този период се появили синтетичният каучук, целулоидът, полиетиленът. В Англия е проведен първият опит за цветна телевизия. В медицината се появява апаратът „изкуствен бял дроб” (в САЩ) и първият антибиотик – пеницилин (в Англия). Открита е ядрената реакция и неутронът (в Англия), появява се първият електронен микроскоп (в Германия).

ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА ЗОДИАКА

В личния живот Уран често носи резки изменения, за които човекът съвсем не е готов.

Овен. Неочаквано могат да се разкрият нови способности, да ви се прииска да се промените, макар и само външно. Увеличава се склонността към риск и към всичко необичайно. Възможна е често смяна на занятията, активно търсене на себе си, стремеж да се открои човек от средата. Могат да възникнат промени заради рязкост в поведението и нежелание за приспособяване.

Телец. Силното желание на човека да се освободи от всички препятствия и ограничения може, обратно, да доведе до загуба на свобода или до самота. Това ще продължи за кратко, но ще е болезнено. Трябва да пазите плановете си в тайна, иначе замисленото няма да се сбъдне, ще се появят врагове и завистници. Добро време за начало на духовни практики, за работа с подсъзнанието. Възможно е освобождаване на скрити способности.

Близнаци. Ще се сдобиете с нови приятели, ще имате много интересни срещи. Отношенията с хората няма да са особено сърдечни, ще са основани на общи меркантилни интереси. Кръгът на общуване може постоянно да се променя. Вероятен е внезапен разрив и отчуждение в любовните и приятелските връзки, както и намеса на външни хора.

Рак. Може би ще смените представата за професионалното си призвание, като пожелаете да се изпробвате в нов вид дейност. Но измененията в кариерата и професията могат да настъпят и независимо от вашата воля. Във всеки случай през тези седем години ви се предоставя възможност да се приобщите към нещо ново и да спечелите авторитет в тази сфера.

Лъв. Успешно време за умствена дейност, за получаване на знания. Възможни са резки изменения във философския и религиозния мироглед. Може да се появи интерес към фантастичната литература – както към четенето, така и към съчиняването й. Неочаквани приключения могат да се случат по време на пътуване, а хора отдалеч ще способстват за промени в живота ви.

Дева. През седемлетката можете да развиете несвойствена до този момент склонност към приключения. Бъдете особено внимателни при пътувания и на места на голямо струпване на хора. Възможни са парични постъпления от неочаквани източници, но и непланирани разходи, внезапни загуби. Вероятно е освобождаването от тежки ограничения или откриването на важна тайна.

Везни. Вероятни са постоянни колебания и крайности във взаимодействието с близкото обкръжение, стресове, свързани с брака или деловото партньорство. Висока е вероятността от внезапно разтрогване на договори, разрив на деловия или брачния съюз или криза в отношенията. Някои могат да встъпят в брак, който да привлече към себе си прекалено много внимание или да предизвика неодобрение от страна на роднини и приятели. Излишният стремеж към независимост може да доведе до самота.

Скорпион. Ще имате възможност да се освободите от много дребни, но постоянно пречещи ви препятствия и обременяващи задължения. Голяма е вероятността от преминаване на нова работа, даваща повече свобода, но по-малко стабилност. Не забравяйте за отдиха и спазвайте режим на хранене, иначе са неминуеми проблеми в организма.

Стрелец. Любовните връзки могат да започнат странно и още по-странно да завършат. Децата ще поднасят различни изненади. Творческата и обществената дейност ще се отличават с крайна нестабилност. Възможни са и неочаквани стресове, и необикновен късмет, печалби или пик на популярността.

Козирог. Изненади могат да ви застигнат и в собствения ви дом. Възможна е загуба на семейно имущество или средства. Не са изключени конфликти и отчуждение, раздяла с роднини и желание да напуснете родните места завинаги. Но са възможни също добри промени в семейството, обновление или смяна на жилището, непланирани покупки за дома.

Водолей. Нараства интензивността на общуване, увеличават се пътуванията, при това необходимостта от тях ще възниква внезапно. Ще се сблъсквате постоянно с нова информация, ще ставате свидетели на необичайни произшествия. Благоприятно време за работа в медиите и за обучение; лесно ще намирате източници на информация, ще завързвате познанства. Но се пазете от завист, клюки, скандали и проблеми заради неорганизираност.

Риби. Можете да откриете за себе си нови източници на доходи, възможни са и неочаквани еднократни парични постъпления, както и нови пера в бюджета за разходи. Ще се стремите към финансова независимост, но няма да ви е лесно. Едва ли ще успеете да постигнете сигурност и стабилност в паричните дела. Пазете се от дългове.

%d bloggers like this: