Умопомрачителни факти за извънземни

2275-17

Единственото, което знаем със сигурност, е, че хората никога няма да престанат да вярват и да търсят доказателства, че не са сами във Вселената. Ето някои факти, които го потвърждават.

1234567

– Ако извънземните в този момент погледнат през телескопа към нашата планета от разстояние 65 милиона светлинни години, ще видят динозаврите.

421

– Едгар Мичъл – шестият човек, стъпил на Луната, казва, че „извънземните няколко пъти са влизали в контакт със земляните”. Пилотът на лунния модул смята, че правителството продължава да крие истината от хората.

620-1024x681

– Президентът на Международната шахматна федерация вярва, че шахът е изобретен от пришълците. Кирсан Илюмжинов от Калмикия твърди, че в нощта на 17 септември 1997 г. е отвлечен от извънземни, облечени в жълти скафандри.

820-1024x576

– По време на мисията на Луната екипажът на кораба „Аполо – 11” съобщава за странен летящ обект, който е забелязан недалеч от тяхното местоположение. Космонавтите изказват предположението, че това е отделена степен от ракетата SIV-B. Но по-късно получават съобщение, че SIV-B се намира на разстояние 6000 мили от кораба „Аполо”. Екипът на НАСА все още не може да обясни за какъв обект става дума.

– Астрономите Маргарет Търнбул и Джил Тартър от института „Карнеги” във Вашингтон, окръг Колумбия, съставят списък, в който влизат 17 129 най-близки до нас звезди, където с голяма вероятност има планети, годни за живот. Маргарет смята, че за да може да се развива разумен живот на такава планета, тя трябва да е най-малко на 3 млрд. години.

1018-1024x819

– През 1960 г. астрономът Франк Дрейк прави първия научен опит да установи връзка с извънземни същества. В своя експеримент той използва 25-метрова радиоантена, за да улови сигнали от две близки звезди, подобни на Слънцето.

1124

– Някои изследователи са съгласни с хипотезата, според която древните египтяни са посещавани от пришълци, за да им разкажат за бъдещите потомци и техните постижения.

Това, което виждате на картинката горе, са истински египетски йероглифи, изобразяващи вертолет, подводница, катер и реактивен самолет.

1316-1024x576

– Най-вероятните места, където може да има извънземни в Слънчевата система, са подземните тунели на Марс, горещите точки на спътника на Сатурн – Енцелада (чийто южен полюс е осеян с гейзери), както и спътниците на Юпитер – Аврора и Калисто (където под ледената кора може би има океани).

Планетологът Дейвид Гринспун от Денвърския музей вярва, че пришълците могат да живеят дори на Венера и да понасят температурния й режим (около 454 градуса по Целзий).

1518

– Наполеон Бонапарт също твърдял, че е отвличан от извънземни. През юли 1794 г. той действително изчезва от полезрението на своите приближени за няколко дни, а по-късно разказва, че е арестуван от непознат. Макар че не е за вярване, но в останките от скелета на Наполеон е открит малък метален предмет и се предполага, че това би могъл да е микрочип, имплантиран от представители на извънземни цивилизации.

1619

– През 1957 г. фермерът от Бразилия Антонио Вилас Боас съобщава, че е отвлечен от пришълци, издаващи лаещи звуци, които го обливат с някакъв гел. Това е едно от първите съобщения на жертви на отвличания от извънземни, което става известно на обществеността. В момента на похищението Антонио е на 23 години.

1918

– На 24 февруари 1942 г. в местната авиобаза в Лос Анджелис се получават съобщения за забелязан в небето НЛО. По апарата нееднократно е стреляно от зенитната артилерия, но той остава невредим.

2020-1024x515

– Наскоро изследователи откриват в Антарктида марсианска скала, в която присъстват следи от изкопаеми нанобактерии. Това дава основание да се предполага, че на Марс съществуват примитивни форми на живот. Освен това на Червената планета е намерено и огромно количество метан, което е удивително, тъй като почти целият метан на нашата планета се изработва именно от живи организми.

%d bloggers like this: