Тълкуване на сънища по Нострадамус

Nostradamus_2Малцина знаят, че освен своите знаменити „Центурии”, в които са предсказани събития от бъдещите столетия, средновековният лекар, пророк и астролог Мишел Нострадамус е написал и съновник. При това тълкуванията на сънищата в него могат да се окажат напълно актуални и в наши дни.

Нека разгледаме най-разпространените сюжети на съновидения и да видим как ги е интерпретирал Нострадамус.

Ангел
Ангелът насън означава мир и спокойствие. Но ако му хрумне да ви повика при себе си (на небесата), това може да предупреждава за болест – вашата или на ваш близък. Ако сънувате, че самите вие сте ангел, то някой около вас се нуждае от вашата помощ и вие сте в състояние да му я дадете.

Вино

Да го пиете от златна чаша, означава, че живеете в света на илюзиите и сте изгубили връзка с реалността. Ако някой насън ви черпи с вино – не си струва да сте прекалено откровени със странични хора: можете да си навлечете неприятности, а на недоброжелателите да дадете повод за злорадство. Ако сънувате, че потъвате във вино, ще ви се наложи принудително да останете сами.

Път

Ако сънувате, че вървите по пуст път – значи наяве имате тайна, която старателно криете. А ако видите пред себе си тясна пътечка, колкото и да е странно – това е добър знак, показващ, че притежавате ярка индивидуалност и непременно ще постигнете успехи в начинанията си.

Перла

Да купувате насън рядка и ценна перла, означава, че внезапни промени ще ви позволят да разкриете своя потенциал.

Огледало

Ако сънувате отражението си в огледало, ознчава, че скоро ще получите неочаквано известие. Ако сънувате, че се гледате в огледало, но не виждате там отражението си, не е на добро. Голямо огледало с мътна повърхност, в която трудно може да се види отражение, показва, че ви е съдено да пострадате от интриги и клевети.

Зъби

Ако сънувате, че ви боли зъб, ще трябва в скоро време да решавате лични проблеми. Ако сънувате, че зъбите ви се рушат, предвещава здравословни проблеми (не е задължително да са свързани със зъбите). Падащите насън зъби показват, че за осъществяването на вашите цели пречи собственото ви бездействие. Вадят ви зъбите (па макар и в стоматологичен кабинет) – предвещава загуба на близък човек.

Ключ

Ако просто го сънувате, вие сте загрижени от търсене най-лесния начин за решаване на някакви проблеми. Ако сънувате, че сте изгубили ключа от собственото си жилище, предстои ви да се окажете в неловко положение. Ако при това активно ги търсите, наяве ще се опитате да разрешите проблеми. Ако видите едновременно два ключа, събитията ще приемат неочакван обрат.

Мълния

Ако сънувате ярка мълния, това предрича, че скоро ще получите неочаквана вест, при това отдалеч. Ако мълнията се съпровожда с гръмотевица, е предупреждение: може би е добре да преразгледате поведението си. Ударила ви е мълния насън –  опитват се да ви въвлекат в конфликт.

Пожар

Пожарът означава страст, плътски желания, може да означава и желание за промяна или „възпламеняване” от някаква идея. Ако насън спасявате от огън някакъв човек (независимо познат или непознат), можете да очаквате, че някаква ситуация, която дълго време ви е държала в напрежение, върви към трагична развръзка. Ако пожарът започва от мълния, скоро ви е съдено да срещнете важен за вас човек при не съвсем обичайни обстоятелства.

Полет

Да летитет насън, означава стремеж към свобода и самостоятелност. Но ако по време на полета падате, ви предстои да преодолявате препятствия и да решавате някакви проблеми. Ако сънувате, че се реете в космическото пространство, то наяве ще попаднете в плен на фантазиите и можете да не забележите реалните събития около себе си.
В различни съновници нерядко се срещат доста противоречиви тълкувания на едни и същи предмети. Но може би си струва да се вслушаме в Нострадамус, който никога не е хвърлял думите си на вятъра. Според експерти по наследството на знаменития ясновидец много негови пророчества са се сбъднали и продължават да се сбъдват.

%d bloggers like this: