Тайната зала на знанията

 

В древни времена Египет е възвеличаван като люлка на цивилизацията – с невероятни технологии, култ към боговете и всички атрибути, които е прието да се смятат за тайни знания за избрани. Минава време и Египет става страна от Третия свят. Но независимо от това там има множество удивителни артефакти и много тайни все още са неразгадани…

Една от тези тайни са древните пирамиди и Сфинксът. Те не дават мира на учени, историци, археолози. За какво служат и кой ги е изградил? Какво се крие в тайните подземия под тези мистериозни постройки?
Фараоните са отделна тема. И между учените и привържениците на извънземни цивилизации постоянно възникват спорове за принадлежността на фараоните, формата на черепите им и знанията, които са притежавали. А ако фараоните са пришълци от други светове, както смятат мнозина? Но защо са напуснали родните планети заради управлението на Земята?
На тези въпроси се търсят отговори.
Съществува версия, че под Сфинкса има древна библиотека, в която се съхраняват знания, способни да преобърнат земните технологии и да хвърлят светлина върху разумни същества на други планети. Мнозина са чували за американския прорицател Едгар Кейси. Той прави предсказания за бъдещето, които шокират с точността си. Кейси неведнъж заявява, че е привърженик на версията за тайна библиотека на знанията и дори се занимава с издирването й, но без резултат.
Откъде изобщо тръгва информацията за възможното наличие на така наречената Зала на знанията? Споменавания за нея се срещат в някои летописи от древността и е удивително, че това не са единични случаи. Сякаш тази информация е била обичайна и е била известна едва ли не на всеки древен египтянин. Но защо тогава знанията са изгубени?
Казват, че в тайните стаи може би се пазят артефакти от боговете, които притежават невероятна сила. И ако попаднат в ръцете на съвременните хора, на Земята ще настъпи истинска катастрофа. Артефактите имат сила, способна да унищожи не само нашата планета, но и всякакви други обекти в Космоса. Тогава чудно ли е, че такива „играчки“ е най-добре да се пазят в тайна.
Съществува версия, че един от тайните тунели се намира под лапата на Сфинкса.
Интересни са и записите на шумерите. В тях се говори за анунаките, които са пристигнали от планетата Нибиру и убежището им на Земята е скрито в недрата й. Удивлява и описанието на мястото, където се намират тези тайни убежища: „…със зъби като на дракон, с лице като на лъв“.
И за най-предубедените няма съмнение, че може да става дума единствено за египетския Сфинкс.
Но не са малко и разказите на археолози, които са работили с пирамидите, докато властите в Египет не решават да наложат забрана върху разкопките.
В един от проходите изследователите се натъкват на пелена от светлина, оказала се защитно поле, което не пропуска никого и нищо. Край него на човек му прилошава, а ако упорства, сякаш нещо го разкъсва и той чувства, че умира.
И тогава отстъпва.
Колко много не знаем за истинската история на нашата планета!…