Старинни любовни поличби

 

Всичко, което предвещава любов, съществува в нас самите и около нас. Просто трябва да сме малко по-внимателни и да се доверяваме на поличбите, чиито корени са в древността.

Всякакви нестандартни миризми обозначават промяна в живота, свързана със силно чувство. Ако например през зимата на улицата изведнъж ви замирише на вишнево, прасковено или друго сладко, това събитие предвещава романтично приключение.

Смята се, че в живота няма нищо случайно, затова всичките ви неочаквани находки и срещи също са символични. По отношение на любовните поличби най-добре е да намерите на улицата нещо сватбено – покана, подкова, цвете.

Любов предвещават и някои форми на нашата разсеяност. В този смисъл е полезно, изкачвайки се на сцена или подиум, да се спънете в първото стъпало. Или в прага, ако за първи път отивате на гости при интересуващия ви мъж или жена.

Добра поличба е да се спънете на равно място, докато бързате за първа среща. Но… падането в подобни ситуации променя предсказанието на 180 градуса.

Малките женски неприятности често също предвещават любов – скъсаният подгъв, бримката на чорапа, счупените ток на обувка, обеца или нокът.

Най-голямото свидетелство за приближаващата любов е натрапчивото желание на всички ваши познати да променят прическата ви. В древността е съществувал обред, при който жената, която предстои да се омъжи, задължително сменяла прическата си.

Ако девойката срещне своя възлюбен и го целуне по новолуние – скоро ще му стане жена. При това в брака ги очаква любов до гроб и богатство.

Най-подходящото време за предложение за брак е петък вечер, при това годежът трябва да се обяви в събота.

Щастлив камък за влюбените е тюркоазът – неговият цвят символизира постоянство.

Годениците не трябва да се снимат заедно, иначе скоро ще се разделят или съвместният им живот ще е нещастен. За да го избегнат, не трябва също да се любуват заедно на млада Луна през висока трева и да си определят срещи на кръстопът или на мост. Иначе страстта ще премине в ненавист, а уважението – в презрение.

Ако желаете връзката ви да протече леко и гладко, не трябва да се срещате на стъпала (особено лоша поличба е да се целувате или прегръщате, докато стоите на стълбите). До раздяла ще доведе и писането на писма с друго мастило освен синьо или обикновен молив.

Не подарявайте на половинката си ръкавици, часовник, брошка или нож – на раздяла е.

Девойка, която на излизане от дома, забрави да погледне на север, рискува да остане стара мома.

Ако младежът настъпи девойката по крака, значи иска да прекара деня с нея.

И досега се смята, че ако девойката пресолява ястията, е влюбена.

Ако се убоде с игла, значи момичето ще чуе похвала или е влюбено. Ако си удари лакътя – споменава я ерген.

Ако си оставяте обувките с раздалечени върхове – никога няма да си намерите другар в живота…

%d bloggers like this: