Седем тайни на успеха

0_f3028_a3423f83_orig

Според ведическата астрология създателят на Вселената е сътворил звездите и планетите, за да разпредели космическата енергия и да управлява всичко случващо се. Планетите ни даряват определени видове енергия и оказват влияние върху държавите, градовете и отделния човек. Предвид това влияние и чрез правилното му използване във всеки конкретен ден от седмицата можем да влезем в хармония с космическите ритми, в което се състои и астрологическата тайна на успеха, здравето и благополучието…

Астрологическата седмица започва не от понеделник, а от неделя. Този ден е началото на седмичния цикъл, акумулира се енергията за следващите седем дни и се създават грандиозни планове за близкото бъдеще. Седмицата завършва в събота, когато се правят изводите и се анализират грешките. Всеки ден от седмицата се управлява от определена планета.

НЕДЕЛЯ

Неделя е под влиянието на Слънцето, което ни изпраща енергията на радостта, любовта, творчеството и щастието. Подходящ е за духовно развитие и осъзнаване на висшите ценности. Посетете храм, музей или картинна галерия, излезте сред природата и вашата енергия на Слънцето значително ще се увеличи. В това е тайната на успеха в неделя.
В този ден са възможни озарения, оригинални решения на стари проблеми, затова бъдете открити за новото. Дарявайте на хората топлина, казвайте им хубави думи, обещавайте им планини от злато – енергията на Слънцето, предадена чрез вас на хората, ще донесе и за вас осезаеми резултати, които ще усетите още следващата седмица.

ПОНЕДЕЛНИК

Понеделникът заслужено се смята за най-трудния ден от седмицата. Усложненията възникват, ако неправилно се разпореждаме с енергията на Луната – покровителката на понеделника. Тя провокира -отпуснатост, умиротворение, капризност и непредсказуемост. В понеделник добре се решават битови проблеми, правят се покупки, общува се с членовете на семейството.
Не критикувайте, не хитрувайте и не изисквайте прекалено. В този ден хората са особено чувствителни. Ако искате да се харесате на началника или да получите нещо от него, ще ви помогнат задушевните разговори и дори сълзите, които в понеделник са способни да разтопят и най-закоравелия циник.
Тайната на успеха в понеделник е да транслирате енергията на Луната, да дарявате на хората грижа, внимание и състрадание, като по този начин предизвикате ответна реакция към себе си.

ВТОРНИК

Вторникът се намира под управлението на Марс, който ни подтиква към необмислени постъпки, търсене на силни усещания и приключения, резки изказвания и агресия. В този ден можете да успеете, ако действате спонтанно, подчинявайки се на първия порив, ако реализирате идеите си още щом възникват. Защото Марс е планета на скоростта, инстинктите и желанията. Много е добре в този ден от седмицата да проявявате храброст и решителност, дори и да не са ви присъщи. Важно е просто да ги демонстрирате на околните и те по достойнство ще го оценят.
Най-добре е да се използва рационален мъжки подход – както от мъжете, така и от жените. Забравете за емоциите – това е тайната на успеха във вторник. Но много е важно и да не ви завладее агресията, старайте се да изглаждате конфликтите.

СРЯДА

Срядата се управлява от Меркурий, изпълнен с лека енергия, бърз, весел и остроумен. В този ден от седмицата е добре да се говори, да се изучава, да се пише и да се продава. Успех носят делата, свързани с бизнес, финанси, търговия. Успешни са деловите преговори, хазартните игри, проблемите се решават много лесно. В този ден повече общувайте, учете се, повишавайте квалификацията си – това е тайната на успеха в сряда. Може дори да изхитрувате. Но не забравяйте, че и вас могат да ви измамят. Не демонстрирайте комплексите и проблемите си – в сряда те особено се набиват на очи и могат да оставят неблагоприятно впечатление за вас.

ЧЕТВЪРТЪК

Според астролозите четвъртък е най-успешният ден от седмицата благодарение на покровителството на Юпитер. Това е планетата на социума, на колективното сътрудничество. В този ден лесно ще успеете в преговори, сделки, в професионалните ангажименти. Можете да се обръщате към ръководството с молби, но те трябва да са свързани с интересите на колектива. Много е важно да покажете, че мислите за общото благо, да демонстрирате професионализъм, деловитост и компетентност – това е тайната на успеха в четвъртък.
Не забравяйте, че проблемите, възникнали в четвъртък, имат тенденцията да се разрастват, затова се старайте да ги пресичате в зародиш. Благосклонността на Юпитер в този ден от седмицата обезателно ще ви донесе успех.

ПЕТЪК

Петък е забележителен ден за отдих и развлечения, за демонстриране на чувства и за благотворителност. Защото покровителката му – Венера, пробужда стремеж към прекрасното, търсене на хармония и взаимно разбиране. Отделяйте повече внимание на жените – в този ден те са особено доверчиви и ако усетят вашата загриженост, ще го оценят по достойнство. Тайната на успеха в петък е да украсявате света около себе си с творчество, с добри думи, учтивост и вежливо поведение. Пейте, рисувайте, танцувайте, подарявайте цветя на любимите, изразявайте мислите си красиво и Венера със сигурност ще ви подкрепи и ще ви възнагради с успех.

СЪБОТА

Това е може би най-трудният от дните в седмицата. Причината е строгата и ограничаваща енергия на Сатурн – управителя на съботата. Сатурн олицетворява дълга, съдбата, кармата. Той е много критичен и консервативен. Затова в събота е най-добре да ограничавате желанията и нуждите си, по-малко да говорите за преживяванията и проблемите си. Това не е най-подходящият ден за бизнес, тъй като се увеличава вероятността от противостояние и загуби. Изключение е придобиването на земя и недвижимост, което се намира под покровителството на Сатурн.
Анализирайте събитията от изминалата седмица, за да се подготвите за новия седемдневен цикъл. Излезте сред природата, заемете се с медитация, изчистете ума си и се освободете от товара на проблемите – в това е тайната на успеха в събота. Сатурн приветства придобиването на мъдрост, затова общуването с по-възрастните е от огромна полза в този ден. Не напрягайте околните, хората и без това са склонни към потиснатост в този ден.
Контролирайте това, което казвате, защото Сатурн ще ви накара да отговаряте за думите си. В този ден от седмицата не бива да лъжете, по-добре демонстрирайте своята честност и авторитетът ви значително ще нарасне.
В събота е добре да се пазарува – Сатурн няма да позволи да похарчите излишни пари. Не планирайте сериозно мероприятие – важно пътуване или сватба, това ще е в разрез с космическите ритми. Помолете за прошка онези, които сте обидили, утешете някого, кажете или направете нещо добро и Сатурн ще прояви своето благоразположение и ще ви позволи да успеете в този ден от седмицата.
Колкото и сложна да ви изглежда създалата се ситуация, не се отчайвайте. Този, който се откаже, губи благословията на планетите. Като се възползваме разумно от енергиите на Космоса и постоянно се усъвършенстваме в стремежа да опознаем законите на Вселената, влизаме в хармония с космическите ритми – в това се състои тайната на успеха във всеки ден от живота ни…

%d bloggers like this: