Пръстен според Зодиака

 

Много от нас, особено жените, не са равнодушни към украшенията. Няма на света дама, която да няма нито един пръстен или да не мечтае за нов. Хората обичат да украсяват ръцете си повече от която и да е друга част на тялото. Такова внимание към ръцете не е случайно, защото жестовете и движенията с тях играят не по-малка роля в живота от вербалното общуване и други съставки на нашия имидж. Освен това украшенията на ръцете от векове са не само показател на висок обществен статус, но и на естетически вкус и културно ниво на индивида…

Пръстените и гривните подчертават индивидуалността, придават необходимия щрих към нашия имидж. Поставяйки даден пръстен, ние изразяваме нашето отношение към общоприетите ценности, както и своето вътрешно състояние и намеренията си. И наистина, правилно подбраното украшение може да стане източник на радост, да донесе успех и щастие на своя притежател. Не е задължително да похарчите баснословни суми за него или да го поръчате при известни майстори. Преди всичко е необходимо да уловите вътрешните, скритите желания. А за да ги разгадаете, ще ви помогнат характеристиките на всеки зодиакален знак.

ПРЪСТЕН ЗА ОВЕНА

Представителите на знака Овен са много импулсивни, винаги са в движение. На тях ще им хареса пръстен с проста лаконична форма от бял метал, със сложна диамантена гравировка, която дава простор за въображението. Друг вариант ще бъде гладък пръстен с единичен камък – диамант, циркон. Подходящи са също прозрачни камъни с жълт и червен цвят, закрепени в обков. Общият лайтмотив на всички украшения за този огнен знак е сияещата искра на камъка върху спокойния фон на метала.

ПРЪСТЕН ЗА ТЕЛЕЦА

Представителите на този земен, материален знак си избират най-достойните образци на ювелирното изкуство. Те не се съблазняват от евтини еднодневки. Особена любов Телците изпитват към камъните със зелен и небесносин цвят – изумруди, небесносин топаз, тюркоаз. Освен това ги привлича контрастното съчетание на няколко камъка в едно изделие. Пръстенът за Телеца трябва да бъде направен от бяло злато, платина или не толкова скъп метал, но с благородно покритие.

ПРЪСТЕН ЗА БЛИЗНАЦИ

Пръстенът за представителите на неспокойния и динамичен знак на Близнаците може да не е скъп, но трябва да се отличава с изискан дизайн. Подходящи са съвременните фантазийни форми – капки, щрихи, както и строгите авангардни украшения с едри камъни. Близнаците обичат движението, което се отразява и в техните украшения. Това може да бъде пръстен, състоящ се от няколко тънки детайла, скрепени помежду си, или пръстен с подвижна дрънкулка във вид на капка или верижка.

ПРЪСТЕН ЗА РАКА

Нежните и мечтателни Раци си избират украшение като тях – със спокойна, плавна, обтекаема форма. Камъните не трябва да имат ярък блясък – това плаши Раците и предизвиква вътрешно безпокойство у тях. Студеният блясък и острота на диамантите няма да им хареса. Предпочитат матови, необработени камъни – опал, перла, корал, лунен камък. Раците не са равнодушни към среброто и бялото злато. Не бива да избират пръстени с камъни без обков, тъй като Ракът е привлечен от затвореното пространство.

ПРЪСТЕН ЗА ЛЪВА

Този слънчево-царствен знак цени в украшенията благородния произход и неповторимостта. Затова поне веднъж в живота си заслужава да се охарчите, за да поръчате пръстен при изкусен бижутер и да се сдобиете с изделие уникат. Лъвовете обичат също да демонстрират украшенията, които са им останали по наследство. Особена ценност в очите на Лъва има пръстен, украсен с дарителски надпис, старинна гравировка или винетки. За този знак са за предпочитане изразителните и ярки камъни – диамант, рубин, както и кехлибар, жълт цитрин.

ПРЪСТЕН ЗА ДЕВА

Пръстенът за Девата не трябва да се отличава с висока цена и разкош. За украшението може да е характерен някакъв особено приятен детайл, който обаче не се набива на очи – сложна плетеница от метал, напомняща кълбо или мозайка, тъй като представителите на този знак обичат да разгадават загадки дори в бижутата. Любим вид украшение за Девата е пръстен с малък камък – например сердолик, хризолит или авантюрин.

ПРЪСТЕН ЗА ВЕЗНИ

Везните са двойствени по природа и това намира своето отражение в украшенията за този знак. Пръстенът за Везните трябва да бъде направен по такъв начин, че да се дели на две половинки, или – обратното – да се състои от две части. Важен символ е съединението, мостът, преградата, която обединява двете половини. Везните ценят хармонията във всичко, затова за тях са подходящи стилизираните природни форми – например клонки на дърво, сплетени клони, двойка птици и т. н. Броят на камъните в бижутата за Везни трябва да е четен, тъй като те са двоен знак. Самите камъни в пръстена могат да бъдат различни на цвят, но е желателно да бъдат еднакви по размер и яркост.

ПРЪСТЕН ЗА СКОРПИОНА

Скорпионите избират за себе си пръстен със сложна форма и необичайна конструкция. Често отделните детайли от този пръстен се влагат една в друга и образуват сложна плетеница, която е разбираема само за самите Скорпиони. В пръстена трябва да има контрастни по цвят камъни, метали и сплави с различна природа, необичайни видове шлифовка. Девизът на този знак е трансформация, затова особено удоволствие за Скорпионите представлява възможността да променят формата на пръстена. За предпочитане са камъните с наситен ярък цвят – рубин, сапфир, жълт топаз, оранжев сапфир.

ПРЪСТЕН ЗА СТРЕЛЕЦ

Широката натура на Стрелеца изисква също така изразителни форми в украшенията за ръце. Пръстенът за Стрелеца трябва да бъде широк, за да отрази необятния кръгозор на този знак. Често Стрелците избират едри пръстени, такива с монограм, които в еднаква степен подхождат както за мъже, така и за жени. Украсата в пръстените може да бъде с различна степен на наситеност – от бледонебесносин аквамарин и александрит до светлолилав аметист и небесносин сапфир. Камъкът трябва да е обкован в ажурни плетеници. Това отразява подвижността и готовността за промени, присъщи на този огнен знак.

ПРЪСТЕН ЗА КОЗИРОГ

Козирозите може да са равнодушни към съвременната мода, но няма да подминат старинните антикварни украшения. Представителите на този знак ценят по достойнство лаконичността на модела, неговата сигурност и вярност към ювелирните традиции, затова подходящ ще бъде пръстен с проста форма с едър вграден камък. При избора на украшения основното внимание трябва да се съсредоточи върху камъка, неговата форма, цвят и размер. Това може да бъде много рядък кристал или необикновен самоцвет, както и уникално творение на природата, намерено в дълбините на морето или планината.

ПРЪСТЕН ЗА ВОДОЛЕЯ

Пръстенът за свободолюбивия Водолей трябва да отразява всички изменчиви страни на неговия характер. Първо, той трябва да бъде интересен, занимателен и не особено скъп. Второ, трябва да бъде новаторски по форма или съдържание – например с камъни, променящи цвета си в зависимост от температурата на тялото и осветлението. Трето, украшението трябва да е многофункционално – например пръстен-часовник, пръстен-термометър, пръстен-холограма… На Водолея се харесват всякакви новаторски, оригинални решения, които отразяват индивидуалността.

ПРЪСТЕН ЗА РИБИ

Рибите са чувствителни и тайнствени по натура и с особен трепет и любов се отнасят към своите украшения. Често те дълго носят един и същи пръстен, с който са свързани сантиментални моменти. Водната природа на този знак се проявява в избора на формата – това може да бъде пръстен във формата на незатворен кръг или такъв с овална форма, стилизиран като раковина, гребен на вълна. При Рибите трябва да се избягват камъни с остри контури. За предпочитане е формата да има вид на застинала капка. В пръстените за Риби са подходящи прозрачните камъни в нежни водни оттенъци, които променят цвета си при смяна на осветлението. Подхождат също перла, корал, седеф в сребро или бяло злато.

%d bloggers like this: