Призраците на Киану Рийвс

1108-3Американски парапсихолози направили сензационно заявление: холивудската звезда Киану Рийвс може би е безсмъртно същество! След като сравнили фотографии на актьора с 23-годишна давност, когато той се снимал във филма „Необичайните приключения на Бил и Тед”, и съвременни, те стигнали до извода, че през 2011 година – при това с брада! – той изглежда като 25-годишен младеж…

ТАЙНИТЕ НА КАРЛ ВЕЛИКИ

Изпреварвайки въпросите на скептиците, изследователите се съгласяват, че безсмъртните, ако наистина съществуват, след определени промеждутъци от време са принудени да променят личността си. Именно така е постъпвал (а може би го прави и досега) незабравимият граф Сен Жермен. След като се поровили в историческите архиви, парапсихолозите открили, че Киану Рийвс външно удивително прилича на редица исторически знаменитости.

1101-3Отляво – актьорът Пол Муне, за когото се знае, че е починал през 1922 г. Отдясно – легендарният крал на франките Карл Велики, живял до 814 г. Сходството с Киану Рийвс (в средата) действително
е поразително…

Например на легендарния крал на франките Карл Велики, който бил, меко казано, загадъчна личност. Годината и мястото на неговото раждане не са точно определени и досега. Освен това, независимо че Карл е имал в двора си личен биограф, в архивите липсват каквито и да било споменавания за неговия произход, детство и младост. Сякаш той се е появил от нищото в зряла възраст…
Що се отнася до възрастта, независимо от бъркотията с датата на раждане, всички документи са единодушни, че кралят е починал през 814 година, на 72-годишна възраст, което по принцип е невероятно за онова време, когато за дълголетници се смятали хора, достигнали максимум 50 години!
Друга странност е, че през 813 година, намирайки се в абсолютно здраве, крал Карл неочаквано за всички обявил за свой наследник сина си Людвик, а няколко месеца след това скоропостижно починал. И най-странното е, че нямало тържествено погребение, каквото се полага на краля и императора на Великата Римска империя. Според „последната воля” на покойния два часа след констатацията на смъртта му, в мразовитото време и под проливен дъжд няколко приближени положили тялото му в набързо изкопан гроб и го закопали като някакъв неизвестен просяк.
Невероятно? Но именно така е било!…

ОТ ЛЕКАР ДО АКТЬОР

Сред най-близките до нашето съвремие исторически фигури, на които поразително прилича Киану Рийвс, американските парапсихолози посочват френския лекар, а след това и актьор в знаменития театър „Комеди Франсез” Пол Муне. Изследователите отбелязват, че освен външното сходство холивудската знаменитост и Муне си приличат и по практически идентичния стил на актьорска игра. От което се прави изводът, че безсмъртният Рийвс специално е станал актьор през ХIХ век, за да се научи на „множествена идентичност” и така се е задържал в професията оттогава.
Смята се, че Пол Муне е починал през 1922 година, на 75-годишна възраст от „болест на сърцето”, но нито историята на болестта, нито други документи, потвърждаващи този факт, не били открити. В същото време са налице мемоари на негови съвременици, от които следва, че година преди кончината си Муне, който притежавал отлично за своята възраст здраве, напуснал сцената, скъсал връзките с всичките си приятели и се уединил в извънградската си вила. Истинска мистика!…

БЛАГОСЛОВЕН ДАР

И  дори в това „изследване” (в кавички или без кавички) да няма и капка истина, а само нагласени исторически факти, не може да се отрече, че съвременният живот на Рийвс е преизпълнен с тайнствени и невероятни събития.
Според признанията на самия актьор той нееднократно е виждал призраци, споделя, че вярва в НЛО, в спонтанното самозапалване на хора, в екстрасенси и отвъдното. Веднъж след поредица нещастия, които се случили с негови близки, в търсене на смисъла на живота Рийвс посетил салон на ясновидка в Ню Йорк. И опитът в общуването с нея го разтърсил до дъното на душата му.
„Тя ми разказа за семейството ми, за моето минало и за приятелите ми това, което по принцип не би могла да знае – възхищавал се актьорът. – Познаването на имена, дати и събития беше толкова специфично и точно до най-дребните детайли, че искрено повярвах в това, че някои хора на Земята действително притежават свръхестествени способности, благословена дарба, и че ясновидството е реално! В същото време разбрах, че този феномен е своеобразно ниво на енергията, което хората засега не са в състояние да обяснят от научна гледна точка. И че истинските екстрасенси (не мошениците) смятат, че тяхната способност да виждат през хората е подарък на духовната природа. Признавайки това, те чувстват нужда да споделят тази дарба с онези, които имат нужда от помощ. Да бъдеш „благословен” е огромна отговорност”, заключава звездата…

ПОЯВЯВАНЕТО НА ПРИЗРАКА

На раздяла ясновидката разказала на актьора какво го очаква в бъдеще и му съобщила, че самият той притежава доста значителна доза психическа енергия. Именно тогава Киану най-накрая разбрал, че халюцинациите, от които той страдал дотогава, всъщност не са халюцинации, а реални видения на призраци!
За първи път това се случило с него на петгодишна възраст.
„Беше в Ню Джърси – спомня си Киану. – Седях на леглото, не ми се спеше, на стола седеше бавачката и ми четеше книга. Изведнъж през вратата в стаята влезе… бял двуредов костюм! Разхождаше се насам-натам без тяло и крака – само костюм!? Гледах ту него, ту бавачката, която бавно се смъкна от стола с отворена от ужас уста. А след това костюмът просто се разтвори във въздуха. След това цяла нощ не спах, а на сутринта разказах за случката на мама. Тя повика бавачката, която обаче с нагъл вид заяви, че не е била в стаята ми и всичко ми се е привидяло…”
През лятото на 2001 година, по време на снимки в град Остин, Киану седял на откритата веранда на ресторанта със своя колега актриса, когато точно пред масата им от въздуха се материализирал призракът на Дженифър Сайм – годеницата на Рийвс, загинала в автомобилна катастрофа през април същата година!
Актьорът едва не изгубил съзнание от видяното, след което хванал актрисата за ръка и възкликнал: „Виждаш ли я?”. Младата жена кимнала утвърдително, но след това, когато призракът изчезнал, помолила Киану да не споменава името й, ако пожелае да разкаже историята на някого, за да не й се присмиват…

ТРЕПЕРЕТЕ, ПОСЛАНИЦИ НА АДА!

В едно от своите интервюта Рийвс говорел за това, че хората от правителството упорито скриват истината за извънземните, а „кабинетните” учени ги подкрепят в тази конспирация. Според него обаче само луди хора могат да вярват, че освен нас във Вселената няма други разумни същества.
„Космосът е доста просторно място – възкликва актьорът. – И със сигурност не само на нашата планета има високо развит живот. Наистина, засега в това вярват само единици, останалите ще повярват в извънземни едва когато се сблъскат с тях лице в лице някъде в Сентрал парк в Ню Йорк, както това се случва в моя филм „Денят, когато Земята спря”.

%d bloggers like this: