По следите на изгубените цивилизации

45523_0dTf0KP4BW_02_main_wonder02

Подобно на Индиана Джоунс археологът Дейвид Хатчер Чайлдрес прави множество невероятни пътувания в най-древните и отдалечени места на планетата. Описвайки изгубените градове и древни цивилизации, той издава шест книги – хроника на пътешествията му от пустинята Гоби до Пума-Пинка в Боливия, от Мохенджо-Даро до Баалбек…

МУ ИЛИ ЛЕМУРИЯ

Според различни източници първата цивилизация е възникнала преди 78 000 години на гигантски континент, известен като Му или Лемурия, и е съществувала в течение на удивителните 52 000 години. Тя била разрушена от земетресения, предизвикани от изместването на земните полюси, настъпило преди около 26 000 години, или през 24 000 пр.н.е. Въпреки че цивилизацията Му не била достигнала толкова високи технологии както други, по-късни цивилизации, народите й преуспели в издигането на мегакаменни здания, способни да противостоят на земетресенията. Тази строителна наука била най-голямото постижение на Му. Може би в онези времена на цялата Земя е имало един език и едно правителство. Образованието било залог за процъфтяване на империята, всеки гражданин бил сведущ по законите на Земята и Вселената. На 21 години получавал блестящо образование, а на 28 ставал пълноправен гражданин на империята…

ДРЕВНАТА АТЛАНТИДА

Когато континентът Му потънал в океана, се образувал днешният Тихи океан, а нивото на водата в други части на планетата съществено спаднало. Малките по времето на Лемурия острови в Атлантика значително увеличили размерите си. Земите от архипелага Посейдонис оформили малък континент, който днешните историци наричат Атлантида, но истинското му име било Посейдонис. Атлантида притежавала високо ниво на технологии, превъзхождащи съвременните.
В книгата „Обитател на две планети”, продиктувана през 1884 г. на младия калифорниец Фредерик Спенсър Оливър от философите от Тибет, както и в продължението от 1940 година „Земното завръщане на Обитателя”, се споменава за такива изобретения и устройства като климатици, пречистватели на въздуха от вредни пари, вакуумни цилиндрови лампи, луминесцентни лампи, електрически пушки, транспорт на монорелса, водни генератори, инструмент за кондензиране на вода от атмосферата, въздушни кораби, управлявани от силата на антигравитацията. Ясновидецът Едгар Кейси говорел за използването в Атлантида на самолети и на кристали за получаване на колосална енергия. Дори споменавал за неправилно прилагане на властта от атлантите, довело до разрушаване на тяхната цивилизация…

ИМПЕРИЯТА РАМА

За щастие, са запазени древните книги на индийската империя Рама, за разлика от документите на Китай, Египет, Централна Америка и Перу. Днес останките на империята са погълнати от непроходими джунгли или почиват на дъното на океана. И все пак, независимо от многобройните военни опустошения, Индия успяла да съхрани голяма част от древната си история. Смятало се, че индийската цивилизация се появила не по-рано от 500 г. пр.н.е., 200 г. преди нахлуването на Александър Македонски. Но през миналия век в долината на Инд на територията на съвременен Пакистан били открити градовете Мохенджо-Даро и Харапа, което накарало археолозите да изместят датата на възникване на индийската цивилизация хиляди години назад. За учудване на съвременните изследователи тези градове били високоорганизирани и били блестящ пример за градско планиране. А канализационната им система била по-развита, отколкото днес в много азиатски страни.

ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА ОЗИРИС

Във времената на Атлантида и Харапа басейнът на Средиземно море представлявал голяма плодородна долина. Древната цивилизация, процъфтявала там, била прародителка на династичния Египет и известна като цивилизацията на Озирис. Нил по-рано протичал по различен маршрут от днешния и се наричал Стикс. Вместо да се влива в Средиземно море в Северен Египет, реката завивала на запад, образувала огромно езеро в областта на централната част на съвременното Средиземно море, изтичала от езерото в района между Малта и Сицилия и се вливала в Атлантическия океан при Херкулесовите стълбове (Гибралтар).
Когато Атлантида била унищожена, водите на Атлантика бавно потопили Средиземноморския басейн, унищожавайки големите градове на озирианците и ги принудили да се преселят. Тази теория обяснява странните мегалитни останки, открити на дъното на Средиземно море. Археологически факт е, че там се намират повече от двеста потънали града. Египетската цивилизация, наред с минойската (Крит) и микенската (Гърция) са всъщност следите от една голяма древна култура.
Озирийската цивилизация оставила огромни сеизмоустойчиви мегалитни постройки, познавала електричеството и други удобства, които били разпространени и в Атлантида. Подобно на Атлантида и империята на Рама, озирианците имали въздушни кораби и други транспортни средства, голяма част от които електрически. Тайнствените пътища на Малта, които са открити под водата, може би са част от древна транспортна магистрала на озирийската цивилизация.
Може би най-добрият пример за високата технология на озирианците е удивителната платформа, открита в Баалбек (Ливан). Главната платформа е съставена от най-големите изсечени скални блокове с тегло от 1200 до 1500 тона всеки…

ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ НА ПУСТИНЯТА ГОБИ

Много древни градове на цивилизацията уйгур съществували във времената на Атлантида на мястото на пустинята Гоби, която днес е безжизнена, изпепелена от слънцето земя и е трудно да се повярва, че някога тук са се плискали водите на океан. Засега не са открити следи от тази цивилизация, но виманите и други технически устройства не били чужди в областта Уигер. През 30-те години на ХХ век знаменитият руски изследовател Николай Рьорих съобщавал за своите наблюдения на летящи дискове в района на Северен Тибет.
Според някои източници старейшините на Лемурия още преди катаклизма, сложил край на тяхната цивилизация, пренесли своята щаб-квартира на необитаемо плато в Централна Азия, което днес наричаме Тибет. Там основали школа, известна като Голямото Бяло братство.

ТИАУАНАКО

Както и в Му и Атлантида, строителството в Южна Америка достигнало мегалитен мащаб при изграждането на сеизмоустойчиви съоръжения. Жилищните домове и обществените сгради били построени от обикновени камъни, но с използването на уникална многоъгълна технология. Куско – древната столица на Перу,  е изградена преди инките. Повечето сгради, разположени в деловата му част, днес са обединени от стени на стотици години, докато по-млади здания, построени от испанците, вече се рушат.
На няколко стотин километра южно от Куско са фантастичните развалини на Пума Пунка – масивен мегалитен комплекс, където 100-тонните блокове са разхвърляни навсякъде от неведома сила. Това се е случило, когато южноамериканският континент претърпял грандиозен катаклизъм, предизвикан вероятно от изместването на полюсите. Следите от бившия морски прибой могат да се видят днес на височина 3900 м в планините на Андите. Потвърждение за това са и множество океански вкаменелости около езерото Титикака…

МАИТЕ

Пирамидите на маите, открити в Централна Америка, имат своите близнаци на индонезийския остров Ява. Пирамидата Сукух на склоновете на планината Лаву край Суракарта в Централна Ява е удивителен храм с каменна стела и стъпаловидна пирамида, чието място е по-скоро в джунглите на Централна Америка. Древните представители на маите били блестящи астрономи и математици, чиито ранни градове живеели в хармония с природата.  
Едгар Кейси посочва, че записите за всички мъдрости на маите и на други древни цивилизации се намират на три места на земята: в Атлантида или Посейдония, в храмовите надписи някъде в Египет и накрая – на полуостров Юкатан в Америка. Предполага се, че древната Зала на записите може да се намира навсякъде, вероятно под някоя пирамида, в подземна камера. Според някои източници това хранилище на древно знание съдържа кристали кварц, способни да съхраняват големи обеми информация подобно на съвременните компактдискове.

ДРЕВЕН КИТАЙ

Известен е още и като Китай Ханшуй и подобно на други цивилизации се е родил от огромния тихоокеански континент Му. Древните китайски записи са известни с описанията на небесни колесници и нефритово производство, което те разделили с маите. Наистина, древнокитайският и езикът на маите изглеждат сходни. Взаимните влияния на Китай и Централна Америка са очевидни както в областта на лингвистиката, така и в митологията, религиозната символика и дори в търговията. Древните китайци са изобретили много неща: от тоалетната хартия, детекторите за земетресения до ракетната технология и методите за печатане на текст.

ДРЕВНА ЕТИОПИЯ И ИЗРАИЛ

От древните текстове на Библията и етиопската книга Кебра Негаст знаем за високата технология на Етиопия и Израил. Храмът в Йерусалим бил издигнат върху три гигантски блока дялан камък, подобно на тези, които се намират в Баалбек. Храмът на Соломон е още един образец на мегалитното строителство, издигнат, за да се съхранява в него Ковчегът на Завета. Ковчегът бил електрически генератор, а хората, които се докосвали по невнимание до него, загивани, поразени от ток.

АРОЕ И КРАЛСТВОТО НА СЛЪНЦЕТО

Докато континентът Му потънал в океана преди 24 000 години заради изместването на полюсите, по-късно много раси от Индия, Китай, Африка и Америка се заселили из островите на Тихия океан. Образувалата се цивилизация Арое на островите на Полинезия, Меланезия и Микронезия изградила много мегалитни пирамиди, платформи, пътища и статуи. В Нова Каледония били открити циментови колони, датирани  от 5120 г.пр.н.е. до 10 950 г.пр.н.е. Статуите на о. Пасха са разположени по спирала по часовниковата стрелка около острова. Полинезийците от Нова Зеландия, о. Пасха, Хаваите и Таити все още вярват, че предците им пътешествали по въздуха между островите…