Потоп или ядрена война

В митологията и легендите на почти всички народи по света има сведения за катаклизъм, унищожил живота на планетата. Обикновено става дума за глобален потоп. Но има и свидетелства, че в древността на Земята се е разразила унищожителна ядрена война…

Изучавайки строежа на нашата планета, учените установяват, че повърхността й е покрита със странни кратери. Мнозина ги наричат белези върху лицето на Земята и се замислят дали световна ядрена война не е унищожила процъфтяващи в древността технологически развити цивилизации. Що за тайнствени белези са това?

Геолозите наброяват до 100 такива кратера с различна дълбочина и диаметър средно 2 – 3 км. Но има и по-големи. Един от тях се намира в Южна Америка и е с диаметър 40 км. А в Африка подобен кратер е широк 120 км!

Да предположим, че тези обекти са образувани, както смятат учените, през палеозойската ера – тоест преди около 350 млн. години. Ако изхождаме от изчисленията, че за 100 години пясъкът и пръстта, вятърът, вулканичният прах и т.н. увеличават дебелината на земния слой с 1 м, излиза, че тези кратери изобщо не би трябвало да съществуват. Но те продължават да плашат с внушителните си размери.

А ако все пак е имало война, съдейки по митовете и преданията, преди около

25 000 години, то нещата се наместват. Слоят пръст би се увеличил само с 250 метра, което е напълно естествено.

Но какво би се случило с планета, на която, отново според сметките на учените, е взривена бомба с мощност 5000 мегатона в тротилов еквивалент? Прахът би закрил слънцето и планетата би била обхваната от ледените прегръдки на ядрена зима.

Да си припомним, че древните маи имат два календара: единият е с 240 дни, а другият – с 290. Изследователите смятат, че това е пряко свързано с катаклизми, настъпили на Земята. Планетата не се е изместила от орбитата си, но мощният удар е провокирал преразпределение на водата и леда по повърхността й, което е довело до удължаване на деня. В първия случай денонощието е имало 36 часа, във втория – 32. В потвърждение на тази теория говорят и направени експерименти. Ако човек се намира под земята и няма достъп до часовник, той започва да живее по вътрешно разписание, което е равно точно на 36 часа. Това е спомен за нашето минало на генетично ниво.

В резултат от настъпилата катастрофа и провокираните от нея пожари би трябвало да се отдели 28 пъти повече енергия, отколкото от самите взривове. Всичко живо или изгаря, или се задушава от въглеродните газове.

В „Кодекса Рио“ маите описват именно така катаклизма, който преживяват: „Дойде куче без козина и му падаха ноктите“ – характерен признак на лъчева болест.

Изследванията показват, че при хора, живеещи в радиуса на радиоактивната зона в близост до Чернобил, се наблюдава развитието на болестта циклопия. Да си припомним колко легенди се разказват за многобройни срещи с фантастични циклопи. При това има споменавания дори за цели народи мутанти.

Примери за генетична мутация са гигантизмът, удвояването на вътрешните органи и т.н.

Освен това учените не се съмняват, че монголоидната раса е прек наследник на мутация. А по-рано тази раса е представена с много повече народности,  които са се срещали не само в Азия, но и в Европа, Египет и т.н. Интересното е, че съвременното разпространение на монголоидната раса заема главно онези територии, които може би преди предполагаемия катаклизъм са заемали древните развити цивилизации.

Децата с малформации и с атавизми също са смятани за пряко доказателство за ядрена война в миналото. А мутацията е само наследство от далечните предци, което рядко се проявява в наши дни. Това обяснява и факта на раждането на мутанти при хора, които са абсолютно здрави.

Но войната продължавала. Народите, които са запазили военната си мощ, започнали да прилагат лазери за унищожаване на хора и разрушаване на земните им укрепления. Знаменитите „тръби“, пръснати по целия свят, са дело на човешки ръце и по-точно – на човешко оръжие.

Но строителството на тунели и подземни галерии, естествено, е съществувало дълго преди ядрената война. Доказателство са множеството пещери на нашата планета. Днес ги смятаме за естествени образувания. Но в какво би се превърнало след 500 години съвременното метро, ако не се използва и не се поддържа?

Интересен случай е подземният тунел, свързващ Испания и Мароко. Там обитават удивителен вид маймуни, наречени маготите на Гибралтар или берберски макаци, които живеят единствено при изхода на пещерите.

Според изчисленията ядрената зима би трябвало да е продължила около 20 години. Хората, заселили се в пещерите, постепенно загубили зрението си, ръстът им се смалил. Това подхранва легендите за джуджета, тролове, елфи, гноми. Те не намират за необходимо да влизат в контакт с човека. Най-удивителното е, че потомците им са достигнали до наши дни: пигмеите от Африка с черна кожа и менехетите от Гвинея – с бяла.

Човекът постепенно подивял, изгубили се знанията. Нямало кой да ги съхранява и да предава на поколенията това, което е било известно преди катастрофата. Човечеството започнало своето развитие от нулата.

Кое е послужило за причина за войната, не е известно. Но е факт, че съдейки по изчисленията на учените, е имало война. И в интерес на цялото човечество е да не допуснем тя да се повтори…