Поразителни снимки на НЛО в Арктика от 1971 г.

690-oOsxMYy

Снимките са свидетелство за „близък контакт” между ВМС на САЩ и НЛО в Северния Ледовит океан през март 1971 г.

Този случай става достояние на обществото благодарение на Джон Гринуолд и неговия сайт „TheBlackVault“. Той, на свой ред, получава невероятните фотографии от изследователя Алекс Мистрет. Те са с висока резолюция и показват обекта, за който става дума. Снимките са от „TopSecretMagazine“».

1-gnJLR1U

Серията започва с фотографията, която безусловно е най-впечатляваща. Това е „пура”, свалена от ракета и взривена на повърхността на водата, или пък НЛО, излитащо от океана.

2-AfeDf4P

На трите фотографии – копия на оригиналите, които очевидно са получени в американската военна лаборатория, може да се прочете от ляво надписът „Официална фотография. Забранено за разпространение”.

3-tNN2B1b

На снимката, без съмнение, се вижда НЛО с триъгълна форма. Ако редът, по който са показани фотографиите, е верен, явно, НЛО се е изместило встрани, преди да се потопи в океана…

5-WxgnQp9

Обектът, подобен на този, който се вижда на първата картинка, изглежда, има проблеми. Гори? Издига се от дълбините на океана или пък предстои да се гмурне там? Независимо че формата му практически идеално повтаря типичната „пурообразна” форма на НЛО, невъзможно е да се разгледа по-детайлно.

Подводницата е снабдена с аналогова камера, което обяснява налагането на изображенията (или двойна експозиция?).

4-po5MbrY

На следващите фотографии е изобразен голям обект с цилиндрична форма, падащ в океана. Изглежда, тези снимки са от друга лаборатория – SYGMA. Те изобразяват едно и също събитие или става дума за две различни събития?

6-oOsxMYy

Или тази снимка на „пура” е прекалено хубава, за да е истина?