Планетата X е космически кораб?

1203-50

Векове наред планетата загадка се изплъзва от най-блестящите умове в астрономията. Това огромно тъмно присъствие в най-отдалечените кътчета на Слънчевата система притежава тайнствена сила, достатъчно мощна, за да промени орбитата на планетите и в същото време да премине незабелязана дори от най-мощните телескопи на Земята. Твърди се също, че тя е причинила гибелта на някои планетите. Била е предмет на безкрайни изчисления и спекулации, на невероятни теории и безброй часове, прекарани в безплодни наблюдения на нощното небе. Известна е още като Планетата Х…

Планетата Нибиру е засечена за първи път през 1982 г. През 1987 г. НАСА прави официално заявление, в което признава възможността за съществуването на Планетата Х.
Съществува версия, че Нибиру представлява космически кораб-планета, който е много по-голям от Земята, определен от Космоса за контрольор и инспектор на планетата, на която живеем.
Всъщност Земята винаги е представлявала особен интерес и възможна опасност за Космоса. Още от времената на Сириус, Вега и избухналата планета, която наричаме Фаетон, космическите сили са се безпокоили за енергетиката на Земята, затова постоянно са поддържали енергетичния й баланс. Но още тогава е бил създаден космически кораб надзирател, който външно много прилича на планета.
Сега Нибиру за трети и последен път се приближава към Земята. При това първите два пъти сблъсъкът напомня скачване и не предизвиква особени катаклизми с изключение на обилните метеоритни дъждове. Този път планетата-кораб се движи със закъснение и с ограничени възможности. На кораба има прибори, фиксиращи позитивната и агресивната енергетика на Земята.
Корабът е построен не за унищожение, а за контрол и отстраняване на повредите в обекта, ако енергетиката на поверената му планета заплашва безопасността на Космоса. За съжаление, нашето многоговековно неразумно използване на земните недра с цел обогатяване, прекалено дългото духовно развитие, меко казано, враждебното отношение един към друг, войните, „цивилизацията на всяка цена“ са довели до натрупването на редица агресивни енергетични субстанции.
От нашата енергия зависи много. Сигурно не сте се замисляли, но например, ако на място, където е имало гробище, се построи път, то на този път много често се случват катастрофи. Защо? Защото дори след смъртта си човекът остава енергия, и то не особено добра.
Какво ще се случи – сблъсък или скачване? В това е въпросът и голямата разлика. Засега все още е по силите ни да превърнем сблъсъка в скачване.
Жреците на Атлантида са се опитвали чрез информацията, получавана от сънищата, да предупредят хората и да ги накарат да променят житейските си ценности. Уви, предупрежденията им са останали нечути.
Нибиру не е плод на нечие разюздано въображение и не е приказка за лека нощ. Това е научно предполагаем космически обект. Какъв – може би никога няма да разберем докрай. Дали този обект ще бъде урок за нас, или ще настъпи планетарна катастрофа, зависи единствено и само от човечеството…

В. „Феномен“, бр. 50, 2015 г.