Новото лице на граф Дракула

603-43Днес телефонът е неизменна част от живота ни, но се оказва, че той е и главно оръжие в ръцете на енергийните вампири. Случва се без видима причина да ви се развали настроението, появява се силно главоболие, всичко ви се изплъзва от ръцете. Не ви се прави нищо, тъй като личната ви енергия, уви, е спаднала до нула. Какво е това – загадъчният синдром на хроничната умора? Нищо подобно. Огледайте се внимателно – може би недалеч от вас се е притаил… вампир: незабележим, много гладен и дяволски привлекателен…

ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА Е ДОНОР

Още през Средновековието знаменитият лекар Парацелз обръща внимание на поразителния факт, че понякога болестта може да започне с това, че някой е погледнал друг враждебно. Когато в науката навлезе в обращение понятието „биоенергетика”,  стана ясно, че всеки от нас разполага с индивидуален запас душевни сили – психическа или жизнена енергия (източната медицина я нарича прана), разчетена за определен брой години. Естествено е човек с недостатъчен обем психическа енергия да усеща и физическо, и душевно неразположение. И единственият начин за биологично зареждане на такъв астеник е по вампирски да извлича енергия от околните. При това той може изобщо да не си дава сметка за това.
По същия начин както при някои се появява апетит в определени часове, у енергийния вампир няколко пъти на ден възниква психологически глад. На него просто му е необходимо „да пообщува” с някого. При това най-добре е това да стане по телефона. Защото телефонното обаждане съдържа определен фактор на неочакваност и напомня в известен смисъл на внезапното впиване на зъбите на вампира в нечия нежна шия…
Практически всеки човек за някого е своеобразен биовампир, а за друг – биодонор. Ако се съединят два съда с тръбичка, то нивото на течността в тях се изравнява по закона за скачените съдове. Същото се случва и с хората: жизнените сили автоматично преминават от човека с по-голямо ниво на енергията към отслабения (с ниско ниво на енергетика).
Дори Иисус Христос, чиято биоенергетика в сравнение с нашата е като атомна електроцентрала, сравнена с батерийка „Дюрасел”, се е отделял от хората в пустинята, за да може да попълни вътрешните си резерви помощта на молитви.
Не съдете строго онези, които извличат от вас енергия – в определени моменти вие също я извличате от някого. Но сред милионите стихийни „донори-вампири” се срещат и такива, които с чиста съвест биха могли да бъдат причислени към последователите на граф Дракула. Само че с малко по-различна ориентация. Като правило, тези хора имат силна психическа енергия, но искат тя да стане още повече. Обикновено те са с привлекателна външност, произнасят възпламеняващи речи и лесно подчиняват потенциалните донори, лишавайки ги от собствена воля, а след това и от вътрешни сили. И ако ваш познат обича да поплаче на рамото ви, внимателно анализирайте своите усещания след поредната беседа с него. Самочувствието ви е наред? Настроението ви не се е помрачило? Значи сте споделили своите душевни сили без вреда за собствения си организъм. Чувствате се като изцеден лимон? Опустошени сте и измъчени до крайност? Откажете се от по-нататъшни контакти с този човек, дори и той да ви е безкрайно симпатичен.

ДИАГНОЗА ПО ПОРТРЕТА

Как да различите енергийния вампир? Всички те (без изключения) не могат да живеят без своите жертви. Те постоянно изолират личния си донор от останалия свят. Обкръжават го с повишена грижа и внимание. Но често енергията на персоналната жертва се оказва недостатъчна и тогава вампирите излизат „на лов” в обществото. В качеството на донор им върши работа всеки, чието биополе се окаже в този момент слабо и беззащитно.

Съществуват няколко отличителни признака, по които можете да разпознаете енергийния вампир.
– Вампирите са изключително мнителни, при това досадници и егоисти. Те не слушат събеседника си, тъй като мнението на околните, техните чувства, мисли и проблеми не ги вълнуват.
– С часове разговарят по телефона, при това обикновено звънят или рано сутрин, или късно вечер, когато вече хората са легнали да спят, и веднага натоварват своя събеседник със собствените си проблеми. Можете да се спасите от тях само като затворите телефона.
– Обожават струпването на хора: опашки, демонстрации, големи магазини. Навсякъде, където възникне скандал или караница, търсете вампир. Скандалът е източник на допълнителна енергия.
– Вампирите винаги дразнят околните и ги изкарват от кожата им. Повод за това може да послужи някаква дреболия. Друг любим метод на „подхранване” е да унижат събеседника си в присъствието на други хора.
– Те постоянно вземат заеми, но никога не ги връщат, като всеки ден обещават да се разплатят.
– Вампирите са ревниви и отмъстителни.
Най-разпространеният е битовият вампиризъм, когато някой от роднините живее за сметка на енергията на друг. Понякога това се изразява в постоянни семейни скандали и изясняване на отношенията. Друг път, напротив, семейството прави впечатление на идеално, но някой от членовете му постоянно боледува или се смята за неудачник. И причината съвсем не е в уроки или проклятие, просто той, без сам да осъзнава, отдава своята енергия на съпругата, родителите, децата. А тъй като такъв човек се намира в затворен кръг – „дом – работа – дом”, той така и не успява да възстанови своето биополе.
Служебният вампиризъм също се наблюдава доста често. Обикновено група хора работят под ръководството на енергиен вампир. Невъзможно е да се спори с такъв началник, нереално е да го убедите в каквото и да било, остава само да проявявате чудеса от дипломация и постоянно да се защитавате от вампирските посегателства на боса.
Биовампирите могат да се класифицират също и по сила на въздействие върху събеседника.
– Вампирът „комильфо” (от фр. сomme il faut – да бъдеш в съгласие с приетите конвенции или стандарти; правилен) е относително безопасен тип вампир. Той причинява вреда епизодично, а не постоянно, и от него лесно можете да се избавите – достатъчно е да прекратите разговорите по телефона.
– Екстрасенс или „лечител” – той е много по-неприятен и по ниво на въздействие върху околните се доближава до легендарния трансилвански граф Дракула. Той не е истински народен лечител, а човек, превърнал дарбата си в огромен капан. При такъв „лечител” идват за помощ и отначало я получават. Болният отбелязва подобряване и идва при своя „благодетел” отново. Скоро обаче пациентът забелязва, че вече не може да живее без „доктора”, който намира у него все нови и нови болести и редовно си взема хонорара за лечението в паричен и – което е много по-опустошително – в енергетичен еквивалент.
Не търсете външни физически признаци на биовампира: дълги кучешки зъби, зачервени очи, липса на отражение в огледалото – всичко това можете да видите само в евтините трилъри. Ориентирайте се по влошаването на самочувствието в резултат на общуване с даден човек и се вслушвайте в това, което ви подсказва сърцето. Когато разобличите замаскирания вампир, трябва добре да усвоите начините за борба с това зло, щом не можете да използвате традиционния трепетликов кол, за да го прободете в сърцето.

„ИНЖЕКЦИИ” ВМЕСТО КОЛ

Всяка поява в ново общество е изпитание за нервната, а следователно и за енергетичната система.
Сложете си своеобразна бронежилетка – дреха, защитаваща аурата от удари, които народът нарича уроки. Отдайте предпочитание на вечерен тоалет в черни тонове – те ще съхранят и концентрират вътрешната ви сила. Неслучайно повечето свещенослужители се обличат в черно. Това съвсем не е знак за смирение и вселенска скръб, а древен спомен за чудодейните „поглъщащи” свойства на цвета на нощта.
Струва ви се прекалено мрачно? Тогава се облечете целите в бяло. Белият цвят има практически същите защитни свойства като черния. В усилията ви да отразите енергетичната агресия ще ви помогне скъп парфюм или тоалетна вода с гъст и тръпчив аромат, който прекрасно се съчетава с тъмните тонове на тоалета.
Не давайте дрехите си назаем! Всяка вещ е свързана с вашето енергийно поле както кабелът в контакта. Особено опасно е да давате бижутата си да ги поносят или дори да ги пробват, защото и златото, и камъните са мощни кондензатори на енергия с всички произтичащи последствия за организма. Нека винаги с вас е вашият амулет, направен от дърво или скъпоценни (полускъпоценни) камъни. Дървото и камъните отблъскват отрицателната енергия.
В никакъв случай не проявявайте страх – той е като дупка в балон и ви лишава от значителна част от защитната ви енергия. Черните магове винаги отстъпват пред смелостта.
Не влизайте в конфликт дори и усилено да ви провокират: с вашето раздразнение и злост ще ви напуснат и жизнените ви сили. Не отмъщавайте, не отговаряйте на злото със зло. Принципът „око за око” е сигурен път към самоунищожението. По-често прощавайте, дори ако хората са откровено виновни пред вас. Чистата съвест, душевното спокойствие, безкористността, високите духовни цели и вярата в Божествената защита са гаранция за вашата неуязвимост! Вампирът не може да се подхранва с високодуховна енергия!
Избягвайте неприятните места на събиране на много хора, особено възбудени (митинги, демонстрации, рокконцерти…). По пътя към работа, особено в обществения транспорт, се старайте да не допускате чужди хора близо до гръбначния си стълб. Зад него, на 10 – 15 см, е разположена енергетичната ос на човека, която е най-уязвима за въздействие с тънки енергии.

ЗАЩИТА С ОГЪН И ВОДА

Старайте се да избягвате контакти с хора, които са ви неприятни. А ако все пак сте принудени да го направите, не ги гледайте в очите – това е най-силният канал на енергообмен. Един спокоен, самоуверен до наглост, внимателен поглед на вампира към вашите очи – и започва източването на вашата енергия. Не разкривайте своята енергетика пред „енергоподозрителни” хора.
При общуване с вампири дръжте ръцете си скръстени пред гърдите или сключени срещу слънчевия си сплит. Желателно е също да съедините и стъпалата. По този начин вие „затваряте” своята енергетика и я правите труднодостъпна за чужди хора.
Що се отнася до телефонните обаждания, главното е – без паника! Спокойно се приближете до апарата и не бързайте веднага да вдигнете слушалката. Когато го направите, отново сключете пръстите, ръцете или краката си. В края на разговора (колкото се може по-кратък) кажете следната фраза: „Желая ти всичко най-светло!”. За човека, настроен доброжелателно, това ще бъде като балсам за сърцето. А за вампира подобна формула ще се превърне – изразявайки се на библейски език – във „всепоглъщащ огън”.
След разговора с човека, който не ви харесва, си представете лицето му и мислено го затворете в огнена рамка. Ще видите, че работи: след 5 – 10 минути ще ви олекне.
В най-трудния случай, когато без видими причини ви обхване слабост, мъка и други признаци на надигаща се депресия, а обичайните мерки на борба с това състояние не помагат, не е изключено пространствено въздействие на човек, за когото дори и не подозирате. В този случай става дума за черен маг, който привлича енергетичните сокове по пространствен проводник подобно на коктейл през сламка. Всяка сутрин мислено изграждайте около себе си Огнена стена – тя като бумеранг ще отрази посегателствата срещу вашия енергиен суверенитет.
Има и физически методи на защита. Постарайте се сутрин, преди работа, да отделите 10 – 15 минути и да постоите под горещ душ. Следва рязко охлаждане – абсолютно студен душ. Кожата ви се свива, топлообменът с околния въздух рязко намалява, получената от горещата вода енергия се акумулира вътре в организма. А главното – вашата аура не само приема най-икономичната форма (яйце), но и се уплътнява, затова ще стане по-трудно пробиваема за външни въздействия (биовампиризъм, уроки…).
Какво да направите, ако все пак не сте се предпазили и сте попаднали под лошото въздействие на чуждата енергетика? Отново ще ви помогне водата. Вечер, когато се върнете у дома след тежък работен ден с аура, „изгризана” от общуване с различни хора, е много полезно да вземете топла вана. Водата „ще изяде” всички неравности по вашата аура, ще разтвори и отнесе полепналата през деня енергетична „мръсотия”.