НЛО – митове и реалност

 123

Хората винаги са привличани от неизвестното. Освен това са склонни да търсят братя по разум както на своята планета, така и в безкрайните простори на Космоса. Изображения със странни същества с големи очи и яйцевидни глави могат да се открият в наскални рисунки, разкази за подобни същества могат да се чуят от очевидци, виждали НЛО и в наше време. Предлагаме ви интересни факти за НЛО и извънземните.

 62368_274

Към първите споменавания за извънземните могат да се отнесат хрониките и летописите от началото на ХХ столетие. Именно тогава Уилям Нюберийски, Матийо Парижки и Уилям Малмсбъри са писали за непонятни явления, които отнасяли към божественото начало. Но в древната книга „История на Англия” всъщност не се говори за добри ангели и демони. Възможно ли е това да са били извънземни? Тъй като звездите в небето, небесните колесници и въздушните батальони е напълно възможно да се окажат представители на други цивилизации – просто такива термини историците не са знаели по онова време.

ab16

Известно е, че абревиатурата НЛО означава „неидентифициран летящ обект”. Главните характеристики на НЛО са, че той не е атмосферно явление, не е летящ апарат, който е известен в нашия свят, и не е мистифициран. НЛО биват дисковидни, триъгълни, гъбовидни, подобни на герои от компютърни игри.

Много учени смятат, че човечеството е експеримент на извънземните. И че базите на хуманоидите от милиони години съществуват в Антарктида и в дълбините на океана. Някои изследователи смятат, че извънземните са толкова развити, че хората за тях не представляват никакъв интерес, затова те не влизат в контакт.

В индийската литература е описан летателният апарат вимана. Сведенията за него има още в древноиндийския епос. Като се вземе предвид, че виманите приличат на НЛО, съществуват предположения, че той е кораб на пришълци, които някога са посещавали нашата планета.

ab22

Много учени също са склонни да считат, че кроманьонците, чиито останки се намират по различни места на планетата, са потомци на пришълци. Старинните летописи разказват, че в онези времена са съществували летящи същества, които са се спускали от небето. Освен това трябва да се има предвид и Старият завет, в който се казва, че ангели са се спускали от небесата и са избирали жени-хора, които са раждали от тях красиви деца.

В едно датско селце бил открит череп, който бил наречен Силендски. Изследванията показали, че собственикът му е живял през ХІІІ – ХІV век. Размерът превишавал веднъж и половина човешкия и най-интересната му черта са огромните очни кухини – съдейки по размерите им съществото е можело добре да вижда в тъмното. А гладката повърхност на черепната кост показва, че това същество успешно е оцелявало в студени условия.

Често очевидци, които виждали НЛО, твърдят, че са снимали неидентифицирания обект, но той не е отразен на лентата. Учените обясняват този феномен така. Работата е там, че ако негативът се облъчи с инфрачервени лъчи, изображението, което е било на него, ще изчезне. А НЛО често излъчват такива лъчи, при това много мощно. Именно затова често старателно заснетите от очевидци кадри се оказват празни.

Независимо от наличието на доказателства или от липсата им, винаги ще вярваме, че отвъд пределите на нашата планета съществуват разумни същества и срещата с тях е неизбежна. Главното е те да са дружелюбно настроени към нас и да могат да поставят началото на нов етап от съществуването на човечеството, в който ще преобладават развитието, прогресът и мирът.

 

 

%d bloggers like this: