Невероятни предсказания, които се сбъдват

predskazanie_rossija

 Не всички прогнози гарантирано дават правдива информация за бъдещи събития, но част от тях все пак се сбъдват. Те са направени не само от истински предсказатели, но и от обикновени хора, които по чиста случайност са успели да предвидят това, което ще се случи.

НОСТРАДАМУС ПРЕДРИЧА ВЕЛИКАТА ФРЕНСКА РЕВОЛЮЦИЯ…

Frenchrevolution-610x322

Освен това той предсказва, че французите ще вдигнат въстание против принцове и лордове. Това се случва през 1799 година по време на Френската революция. Събитието променя облика на Франция и дава началото на кардинални промени в политическата и социалната система на страната.

…И ПРЕДСКАЗВА СМЪРТТА НА ПРИНЦЕСА ДАЯНА

princess1-610x397

Той предрича, че „ще отнемат живота на Даяна”. По онова време, разбира се, никой и понятие си няма коя е принцеса Даяна. Но през 2007 г. Уелската принцеса загива в автомобилна катастрофа.

РОБЪРТ ХАЙНЛАЙН ПРЕДСКАЗВА СТУДЕНАТА ВОЙНА

Coldwar-610x480

В разказа си „Незадоволително решение” писателят-фантаст описва как Съединените щати, които по-рано от останалия свят разработват ядрено оръжие, стават единствената свръхдържава и подстрекават други нации към създаването на подобна бомба. Точно това се случва по време на разпалването на надпреварата във въоръжаването и студената война. Този разказ е написан през 1940 г. – още преди американците да вземат участие във Втората световна война и преди да се появи самата мисъл за възможността от използване на ядреното оръжие.

ДЖОН ЕЛФРИТ УОТКИНС ПРЕДСКАЗВА ПОЯВАТА НА ТЕЛЕВИЗИЯТА…

TV4-610x480

Американският инженер – уредник на транспортния отдел на Смитсъновия институт, през 1900 г. прави няколко поразителни предсказания. В развлекателна статия за женското списание Ladies’ Home Journal Уоткинс изказва следното предположение: „Човекът ще може да наблюдава целия свят. Изображения на хора и всякакви предмети чрез камери ще се предават по електрически проводници на екрани, които ще се намират на разстояние хиляди мили”.

…И НА СВРЪХСКОРОСТНИТЕ ВЛАКОВЕ

Highspeedtrains-610x397

В статия от 1900 г. под заглавие „Какво може да се случи в близкото столетие” Уоткинс предсказва появата на свръхскоростните влакове през ХХІ век. По онова време авторът на статията е смятан за безумец, но пророчеството му се сбъдва, когато същата година в Бостън и Вашингтон е пуснат първият скоростен влак.

ЕДУАРД БЕЛАМИ ПРЕДСКАЗВА ПОЯВАТА НА КРЕДИТНИТЕ КАРТИ

Creditcards-610x397

В романа си „Поглед назад”, публикуван през 1887 г., писателят безпогрешно предрича появата на кредитните карти 63 години преди изобретяването им.

ДЖОНАТАН СУИФТ ПРЕДСКАЗВА НАЛИЧИЕТО НА ДВА СПЪТНИКА НА МАРС

mars-610x397

В популярния си роман „Пътешествията на Гъливер”, публикуван през 1726 година, Джонатан Суифт „случайно” предсказва наличието на два спътника на Червената планета – Фобос и Деймос, 150 години преди официалното им откриване. Той описва летящия остров Лапута, където астрономите откриват двата спътника на Марс.

ЕДГАР КЕЙСИ ПРЕДСКАЗВА ПЪРВАТА И ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, КАКТО И ВЕЛИКАТА ДЕПРЕСИЯ…

Slide445

„Спящият пророк” Едгар Кейси с поразителна точност предсказва бъдещи събития. Той печели популярност благодарение на това, че предрича началото и края на двете световни войни, както и края на Великата депресия. При това правилно посочва и датата на смъртта на Франклин Рузвелт.

…И ИЗМЕСТВАНЕТО НА ПОЛЮСИТЕ НА ЗЕМЯТА

poles2-610x331

През 1936 г. Едгар Кейси дава интервю, в което го питат за грандиозните промени, които ще настъпят с нашата планета между 2000 и 2011 година. Екстрасенсът отговаря, че ще настъпи изместване на магнитните полюси на планетата. Между 2000 и 2001 година NOVA потвърждава изместване, настъпило в южната част на Атлантическия океан.

ДЖИН ДИКСЪН ПРЕДСКАЗВА УБИЙСТВОТО НА ДЖОН КЕНЕДИ И НА МАРТИН ЛУТЪР КИНГ

MLK-610x397

Популярност на астролога Джин Диксън носи предсказанието за убийството на президента Кенеди и на Мартин Лутър Кинг. Благодарение на точните си прогнози тя става първият консултант, при когото идва за съвет първата дама на САЩ Нанси Рейгън по време на мандата на Роналд Рейгън.

 

 

%d bloggers like this: