Назад в бъдещето

totallunareclips625111

През октомври ще преживеем лунно и слънчево затъмнение, при това при ретрограден Меркурий. Вече сме навлезли в Ерата на Водолея и с цялата си душа се стремим към бъдещето, но космическите сили ни връщат към уроците от миналото, като ни карат да ги повтаряме.

 

ПЪЛНО ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ

То настъпва днес, 8 октомври, в 13.50, в 15º 05‘ в знака Овен. Това е градус на мира и хармонията, а символът му е „Човек излива вода от съд”. В момента на затъмнението Луната ще бъде в съединение с Низходящия възел и с Уран. Силата и спецификата на този феномен е такава, че може да обуслови неочаквано прекратяване на конфликт, война, агресия. Това дава надежда за успешен изход от криза, позитивен прелом, промени към по-добро.

При всяка ситуация изборът трябва да се направи в посока на Везните – миролюбие и дипломация, още повече че Слънцето се намира в съединение с Венера – управителката на Везните.

В личната сфера това затъмнение призовава да се откажем от стремежа към прекалена независимост и индивидуализъм и да встъпим в партньорски отношения, които ще са дълготрайни и надеждни.

Затъмнението настъпва на 14-ия лунен ден, което е много по-добре от 15-ия. Това е позитивен ден, подходящ за важни дела. Ако смятате да се разделите с нещо, да оставите зад гърба си някои аспекти от своя живот, предмети, хора и ситуации, които напълно са се изчерпали за вас, можете да използвате лунното затъмнение за лека, но категорична раздяла.

ЧАСТИЧНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ

То ще настъпи на 24 октомври, в 00. 58 ч., в 0º 25‘ в Скорпион, в съединение с Венера. Това е градусът на вътрешната борба, съмненията и страданията. Символът му е „Човек със стрела”. Това затъмнение е важно за всички, които са свързани с езотериката, то ще пробуди невиждани магически сили. Както и всички затъмнения от последните две години в Скорпион, то акцентира върху сферата на сексуалните отношения, отново могат да се обострят споровете около хомосексуалните бракове, борбата с педофилията и други подобни теми.

Затъмнението ще помогне на хората, които обичат да рискуват – могат да им хрумнат идеи, отнасящи се до крупни инвестиции. Но в самия ден на затъмнението е по-добре да се въздържате от практически стъпки, да поспрете и да се концентрирате върху вътрешния си свят.

Затъмнението може да активизира престъпната дейност, в това число и престъпленията на сексуална почва. Пазете близките си и две-три седмици след него непременно изпращайте и посрещайте децата си.

В най-лошия случай у хората, склонни към агресия, може да се изключи съзнанието и те да станат проводници на волята на злото. В дните на затъмненията е добре да се предприемат мерки за безопасност, откажете се от алкохол и други упойващи вещества.

Затъмнението ще настъпи на 29-и лунен ден, който е изключително тежък. Отложете всякакви важни дела и избягвайте рисковете, избавете се от обременителни връзки, изчистете организма, заемете се с духовни практики.

Съдбата ще влияе най-сериозно върху хората, които са родени в периода на лунното или на слънчевото затъмнение (плюс-минус три дни). Те трябва строго да следват указанията на хороскопа, особено положението на Лунните възли, които показват житейската задача. Родените при затъмнение практически нямат право на грешка, а опитите им да си играят със съдбата могат да завършат печално.

Не бива да се смята обаче, че затъмнението винаги е неблагоприятен фактор. То може и да помага, да ускорява процеса на еволюцията, но само в случай че човекът е готов да следва своята житейска мисия. Тогава роденият в периода на затъмнение може много бързо и ярко да реализира своето предназначение.

При затъмнения са се родили Карл Маркс, Рене Декарт, Николай Рьорих, Йоан Павел ІІ…

ЗЛАТНАТА СРЕДА

Вниманието на астролозите е приковано не само към самите затъмнения, но и към т.нар. междинни точки.

Тъй като затъмненията се повтарят няколко пъти през годината, то и междинните точки са няколко. Така в близко време можем да говорим за 16 октомври – междинна точка между октомврийските затъмнения (лунното и слънчевото), и за 29 декември – междинната точка между 8 октомври 2014 г. и 20 март 2015 година.

Междинните точки са особени, непродължителни периоди, които се намират между две затъмнения, настъпващи в интервал половин година. Това е най-непредсказуемото време в годината.

В дните на междинните точки между затъмненията плановете се нарушават, а събитията се случват точно обратно на планираните. От една страна, тези дни сякаш са независими от космическите закони, а от друга – формират собствени закони, чието главно правило е – никакви правила! Бъдете внимателни и пластични в тези периоди, тъй като плановете ви могат всеки момент да се променят.

Повишава се вероятността от катастрофи! Особено внимателни трябва да са хората, които са се родили в периода на затъмненията, тъй като в живота им могат да се случат непредсказуеми събития.

През годината настъпват от 4 до 6 затъмнения – слънчеви и лунни. И между всяка двойка съществува междинен момент от време. Хората, родени в такава средищна точка, практически не са подвластни на съдбата. Нещо повече, всеки ден те могат да започват начисто. Такива хора не могат да планират – тяхната житейска динамика не приема плановете и установките, те трябва постоянно да следят знаците на съдбата и да улавят попътния вятър.

Средищната точка 16 октомври ще се прояви главно във военнополитическата обстановка и в дипломатическите процеси.

Средищната точка 29 декември не е така силна по въздействие като есенната, но въпреки това всичко, което се отнася до междинните точки, ще е валидно и за тази дата.

Уникален случай е, когато едно затъмнение се намира между две други – например слънчево между две лунни. В този случай това затъмнение попада в междинна точка и се превръща в момент на особена фаталност, съвместяващ хаос и абсурд. Това е най-тежкият и непредсказуем вариант на затъмнение.

Именно такова беше затъмнението на 10 май 2013 година, което попадна в междинната точка между две лунни затъмнения (на 25 април и на 25 май 2013 година). Затъмнението беше в Телец, с Низходящ възел. Едно от последствията му беше кризата в банковата система, валутни и икономически кризи в много страни…