Мистификация на учените

Египтяните никога не са строили пирамиди

Според официалната история египтяните построяват първата пирамида през 2800 г.пр.н.е. Преди почти пет хилядолетия. А сега си представете следната ситуация: едва са измрели последните мамути, не са сформирани все още държавите, хората и понятие си нямат от точни науки (медицина, инженерство, химия, математика, физика и т.н.). Единственото, което умее да прави човечеството по онова време (отново според официалната версия), са медни инструменти, някои видове тъкани и украшения.

А по същото време в Египет се изграждат строежи, които все още не можем да възпроизведем. Как може нормален човек да повярва, че подобни колосални постройки са издигани в зората на развитието на съвременния човек? Само си представете мащабите! Та пирамидите в Египет са над сто, макар че само три са най-известните и впечатляващи. Затворете очи и си представете височина от 148 метра и дължина на всяка страна по 230 метра. 2 500 000 каменни блока са поставени така, че отклонението е някакви си сантиметри. Как са го направили?

И кой казва, че пирамидите имат някакво отношение към египтяните? Само защото се намират на тяхна територия? В пирамидата на Хеопс няма нито един йероглиф, посочващ този фараон. Странно, нали? Макар че има все пак един, но той е едва от XIX век, за да се показва на туристите. Чия болна глава е решила, че полуголите диваци в пустинята без каквито и да е познания по инженерство, архитектура и математика биха могли да издигнат такива колоси? Ако по онова време египтяните могат да строят подобни съоръжения, то днес те би трябвало да са господари на планетата, а не изостанала развиваща се страна.

На рисунка, приписвана на Херодот и датирана към 450 г.пр.н.е., е изобразена сцена от строителството. Оказва се, че преди 5000 години хората са знаели какво е лост, чиито свойства открива хилядолетие по-късно Архимед. При това египтяните се обличат като европейци.

Пред историците стои сложната задача да набият в главите ни представата как хората са строели пирамиди и са обработвали камък с медни инструменти. Според хипотезата те са издигали насип, по който са издигали блоковете до върха. Но за да се направи насип, по който да се избута блок на височина 148 метра, насипът трябва да е дълъг няколко километра. Не би стигнал пясъкът в пустинята за такова съоръжение. И още, по онова време колелото не е познато, затова блоковете са влачени, а най-лекият от тях тежи 2,5 тона. В каменоломните пък лежат обелиски с тегло 1200 тона, които не са издигнати. Само си представете какво е 1200 тона! Това са 1200 лекотоварни автомобили, 12 парни влака от времето на Втората световна война. Каква сила би трябвало да повдигне и премести такъв обелиск, дори и египтяните да са можели да го изработят от монолитен скален блок?!

Папирусът на хиляди години е истински шедьовър на писмеността

Но защо са строили, а след това са престанали. Хората ли са свършили? В Камерата на царя има блокове с тегло 80 тона. При съвременното строителство такъв блок може да се обработи гладко и да се монтира само от бригада висококвалифицирани работници с помощта на перфоратори, лазери, мощни кранове и други блага на съвременността. Отново ли са правели насип? И после, защо тези пирамиди изобщо не приличат на гробница. Втълпявано ни е, че там има Камера на царя, на царицата и т.н. Но защо тогава тунелите са толкова тесни, че по тях може да мине само котка? А гробницата на Тутанкамон си е чиста дупка в земята, облицована с обикновени по размери камъни.

Този обелиск тежи 1200 тона. Вижте пропорциите на човека. Той е повдиган с въжета и е изсечен с медни инструменти?

Съществува непопулярна теория, според която египтяните са живеели хиляди години сред пирамидите, които са били изоставени и никому ненужни. Но на Хеопс му хрумнало да превърне една от тях в своя гробница. И естествено, той избрал най-голямата. Ориентациите по посоките на света, по съзвездието Орион, идеалните пропорции и колосалното тегло на строителните блокове – не ви ли се струва, че за епохата отпреди пет хилядолетия това е прекалено.

Докато по онова време хората по целия свят са строили дървени жилища, хранели са се с корени и треви и са се обличали в животински кожи, умните египтяни са градели строителни шедьоври, които и днес трудно могат да бъдат възпроизведени…