Мистериозни аномалии на полуостров Аляска

На Аляска има загадъчна област с не по-малко загадъчно название – Аляскински триъгълник. Известен е с това, че на тази територия периодично се губят хора. Общият брой на безвъзвратно изчезналите вече превишава броя на местните жители…

Районът на триъгълника в Аляска обхваща няколко американски града: Джуно, Анкъридж и Бароу. Територията се простира на хиляди километри, покрити с гори, равнини и езера.
Сред местните е и племето на индианците тлингита. Те помнят легенди, които разказват, че мястото е обитавано от зло човекоподобно същество, наречено Куштака. То е дух или върколак с човешко тяло и глава на видра. Примамва жертвите си във водоем, издавайки женски вик или плач на дете, след което ги завлича в бездната. Със съществуването на Куштака индианците обясняват случаите на мистериозно изгубване на хора на територията на Аляскинския триъгълник.
Общият брой на тези инциденти вече достига 16 000 души. Тук, както и над знаменития Бермудски триъгълник, изчезват и самолети. Един от първите подобни случаи е от 1950 г. Тогава авиодиспечерите губят връзка със самолет, изпълняващ рейс от Аляска до Тексас, с 44 пътници на борда. Отломките му не са открити. След това са зафиксирани още такива случаи с частни самолети.
През 1972 г. изчезва още един, на борда на който се намира известен политически деец. Затова се провеждат и едни от най-мащабните издирвания в историята на САЩ.
В продължение на 40 дни цялата местност на предполагаемия инцидент е претърсена от военни самолети, но не са открити останки нито от самолета, нито от хората.
Някои учени обясняват загадъчните изчезвания на хора и техника над аномалната зона в Аляска с това, че местността е разположена в територия на силни електромагнитни излъчвания. Подобни области има над Бермудския триъгълник, на остров Пасха и в района на египетските пирамиди. Тези излъчвания оказват влияние не само върху физическите тела, но и предизвикват видения и дезориентиране. В такива зони често са откривани останки от техника, което може да обясни и авариите със самолети.
Според друга версия за случващото се под земята в зоната на Аляскинския триъгълник се намира затрупана пирамида, и то не една. Привържениците на тази теория не знаят кой и кога е построил тези съоръжения, но ги определят като древни.
През 1992 г. геолози действително откриват огромна подземна пирамида в тази област. Това става случайно – при съставяне на сеизмична карта на районите в Аляска. Военните заедно с учените се подготвят за възможни подземни ядрени изпитания, подготвяни от Китай.


Разбира се, дълго време тази информация е засекретена. И едва през 2012 г. военен в оставка разказва, че на 50 мили от планината МакКинли е открита подземна пирамида с височина около 350 метра. Находката е наречена Тъмната пирамида. Тя и в момента се намира под контрола на Пентагона. Но тъй като територията на Аляскинския триъгълник не е оградена, в онамланат област продължават да изчезват хора.

%d bloggers like this: