Магическите свойства на амулетите

img_20130528_161751

Амулетите от метал са много действени и удобни за носене, но не във всички случаи можем да ги използваме постоянно.

Когато си избирате амулет от метал – гривна или верижка, имайте предвид, че е подходяща само тип плетка с кръгли форми. Ако в плетеницата или в общия дизайн присъстват остри ъгли, това изделие не е подходящо за ролята на амулет.

Защитни свойства притежават и металните часовници – най-добре с метална верижка, а ако са с кожена каишка, трябва да бъдат златни или сребърни. Носени в продължение на много години, особено ако са предавани по наследство, такива часовници могат да се превърнат в доста силни амулети.

За съпрузи най-силен амулет са венчалните халки, особено гладките, без плетеници, от метал с висока проба. За да запазят защитните си свойства, и двамата съпрузи трябва да ги носят постоянно, без да ги свалят дори по време на сън.

За амулети трябва да се подбере металът, който ви подхожда.

Желязото е проводник на енергията на планетата Марс, символ на мъжество и воинска доблест, метал на знаците Овен и Скорпион. Латинското название на желязото – ferrum – има общ корен с думите “крепост”, “укрепвам”. Далеч не всички могат да носят украшения от желязо: меките, нерешителни хора, които не обичат конфликтите, както и тези, които са мързеливи и бездейни, могат да изпитват дискомфорт, когато ги поставят. Но в ситуации, когато стеснителните хора искат да бъдат по-решителни, именно пръстени, гривни и верижки от желязо ще укрепят бойния им дух – главното е да има ясно изразено желание да го постигнете.

Златото е метал на Слънцето и проводник на неговата енергия, обича щедрите и великодушни хора с устойчиви възгледи, благоприятно е и за пътешествениците. На обича алчните и мързеливи хора и охотно ги оставя, като позволява да бъде откраднато. Златото дава сила на изградените личности, но е опасно за прекалено младите и незрелите, затова не трябва да се носи от деца, тийнейджъри и въобще ненавършилите пълнолетие. Този метал концентрира енергията, помага при изтощение на нервната система, дава кристална яснота на съзнанието и помага при определени обстоятелства да се види невидимото.

Фамилното злато, предавано от поколение на поколение, натрупва толкова мощен енергетичен потенциал, че е нежелателно да се разделяте с него: то трябва да остане в дома. А краденото злато носи нещастие. Златото, оставено в наследство, до четиридесет дни трябва да лежи скрито. Златото отклонява уроките, усилва енергетиката на слънчевия сплит, а златните обеци подобряват зрението. В даоската практика златото се почита като най-силното средство за укрепване на духа и удължаване на живота. Могат да си позволят постоянно да носят изделия от злато само Лъвове, Стрелци, Козирози, Водолеи, Овни, Телци, Близнаци, а Раци, Везни, Деви, Скорпиони и Риби трябва да го правят само приодично. На тях и особено на Раците е по-близко среброто.

Медта е метал, придаващ здравина на мекото злато, притежава магическото свойство да прояснява чувствата на човека. Това е метал на мира, покоя и изкуството. Медта принадлежи на планетата на любовта Венера и е проводник на нейната енергия, затова потушава конфликтите и смекчава характера. Носенето на медни гривни на китките помага да се избавите от нервни разстройства и повишено кръвно налягане.

Медта е метал на зодиакалните знаци Телци и Везни, но всички могат да носят медни украшения и гривни, като периодично ги свалят.

Следите от окислилата се мед, оставащи на тялото след докосването с медните пластини, украшения, гривни, говорят за заболявания и преди всичко за такива, свързани с недостиг на този микроелемент в организма. Медните гривни, носени с лечебна цел, особено за намаляване на артериалното налягане, никога не трябва да бъдат затворени напълно. Ако такава гривна се използва постоянно, след две години трябва да я замените.

Среброто е способно да записва върху себе си всякаква информация или емоция на човека, който го носи, и да потъмнява от отрицателните емоции и преживявания, както и при докосване с кожата на болен човек. Затова изкуствено почерненото сребро (сребро, опушено със сяра) винаги е служело за амулет.

Среброто е метал на Луната и проводник на нейната енергия. То е символ на душевна чистота, свързана с молитвата. Обковите на иконите, кръстовете и църковната утвар най-често се правят именно от сребро. В древността от сребро са се изработвали специални напръстници, в които поставяли за енергетично изчистване скъпоценни камъни. Сребърен пръстен на лявата ръка (лявата част на тялото се смята за “лунна”, дясната – за “слънчева”) лекува хипертония, повишава имунитета, нормализира дейността на вътрешните органи. Среброто способства за отварянето на т. нар. трето око и за проявяването на свръхспособностите на човешкия организъм.

%d bloggers like this: