Кометата Атлас е причина за библейския Потоп?

След 4400 години древната комета Атлас отново се завръща. Интересен е фактът, че библейският Потоп започва преди около 4359 години, а според сър Исак Нютон именно комета е причинила този природен катаклизъм.

Това древно космическо тяло посещава нашата Слънчева система преди около 4400 години – в епохата, когато в Египет са се строили пирамидите. Кометата C/2019 Y4 ATLAS е открита на 28 декември 2019 г. и ще стане един от най-ярките обекти в нощното небе. По яркост дори може да се сравни с Луната, като е възможно дори да бъде наречена „комета на поколението“. Опашката й, дълга около 3,3 млн. км, или повече от два пъти диаметъра на Слънцето, се състои от прах и газ. А ядрото й съдържа отровното химическо съединение цианоген.

Атлас ще доближи Земята на 23 май 2020 година. Според специалистите тя не представлява никаква опасност, тъй като дори в най-близката си точка ще се намира на разстояние повече от 72 млн. мили от нашата планета.

Но защо толкова много народи в различни периоди от своята история са възприемали кометите като предвестници на гибел и бедствия. Завръщането на кометата Атлас след 4400 години в нашето небе през април – май странно съвпада с избухването на епидемията от Covid-19…