Кои сме и откъде сме дошли

s08437563

С леката ръка на Чарлз Дарвин хората отдавна се признават като подобрен вариант на маймуната. Ако смятаме, че сме примати, трябва да отбележим, че само при нас единствено от този биологически вид краката са по-дълги от ръцете, за което плащаме с болки в гърба и размествания на гръбнака…

ЗАБРАНЕНА АРХЕОЛОГИЯ

Според генетиците хората в своя съвременен вид би трябвало да се появят на Земята преди не по-малко от 200 000 години. Основанията за този извод не са малко.

В частност, съществува понятието „забранена археология”, включваща находки, необясними от гледна точка на съвременната наука: следите от гиганти на възраст десетки милиони години, древни скелети на съвършено невероятни същества, наподобяващи хора, предмети с изкуствен произход на възраст милиони години…

Сериозната наука не разглежда подобни артефакти, може би поради това, че е невъзможно да ги „вмести” в една от общопризнатите теории. Но въпреки това се е появила и се налага идеята, че някога в центъра на Галактиката е съществувала планета-майка, на която се е зародило човечеството, което по-късно се е разселило из всички пригодни за живот светове. А след това по неясна причина създадените от пришълците колонии са изгубили цивилизацията, деградирали са и са подивели. Днес техните оцелели и силно изменили се потомци в различни светове отново възраждат живота…

ОБРАТНОТО БРОЕНЕ

24716939

Идеята за междупланетния произход на човека далеч не е нова. Тя е формулирана в различни термини и през различни епохи. Но не бива да се отрича, че самата мисъл не се е появила на празно място. На фона на тази идея съвсем не звучи като безсмислица съвременното предположение, че не човекът е произлязъл от маймуната, а маймуната – от човека! Тоест приматите са напълно деградирал страничен клон на хората. Авторите на тази теория много лесно са намерили доказателство за нея.

Известно е, че в процеса на вътреутробното развитие зародишът преминава всички еволюционни стадии. Но човекът не преминава през „маймунска” фаза. Докато в развитието на маймунския ембрион, обратното, съществува период, в който той много прилича на човек. И това е толкова явно, че някои характеризирали човека като „полово зрял зародиш на маймуна”.

 00652423

На нито един етап в своето развитие зародишът на човека не прилича на маймуна

 ГОРЕЩИЯТ СЕВЕРЕН ПОЛЮС

Представителите на най-древната от всички съществуващи области на знанието – окултистите – имат свой възглед за произхода на съвременния човек. Според тях най-древната цивилизация е възникнала далече на север.

Това се случило дълго преди началото на ледниковия период. Божествените предци дошли от „Земята на боговете”, „Острова на Безсмъртието”, от „планината Меру” и се заселили до северния небосклон, което според някои изследователи означавало заселването на Земята от същества от Космоса. Пришълците заселили материка Хиперборея, разположен около Северния полюс. Така хиперборейците обитавали на континента, където Слънцето никога не залязвало.

Материкът Хиперборея просъществувал дълго, а историята му завършила с катаклизъм: комета или паднала втора Луна изместили земната ос. Слънцето променило пътя си и това сложило край на една от епохите в историята на нашата планета. Според окултистите след тази катастрофа, която унищожила материка за един миг, на Земята започнал трети цикъл.

Новата раса се развила на огромен континент, известен под названието Лемурия, или Му. Днес на мястото на потъналия материк се намира Атлантическият океан, но преди милиони години цялата тази океанска територия е била суша. Континентът бил осеян с действащи вулкани и постоянно бил раздиран от земетресения.

В края на краищата се разпаднал на острови и потънал в океана. Ще го открият ли в обозримо бъдеще и ще се променят ли учебниците по биология – може би ще узнаем още утре или… никога.

Цялата статия – във в. “Феномен”, бр. 51, 18 – 24 декември

1 thought on “Кои сме и откъде сме дошли

  1. Има какво да се каже за тази дума МУ. В Китайската медицина има точки, наречени Му-антични.Но нека първо прочета вашата статия от вестника и тогава ще добавя и моя окончателен коментар.

Comments are closed.

%d bloggers like this: