Какво крие Окото на Сахара?

 

Една от най-скандалните теми в официалната наука е проблемът с числеността на населението на планетата. Според официални данни на Земята в момента живеят 7,6 милиарда души. Но тази цифра не би могла да бъде проверена…

Съществува мнение, че хората на планетата са много повече и само в Китай има над 7 милиарда. Според друга хипотеза хората на планетата са в пъти по-малко, отколкото се смята. Според трети около 90% от населението на планетата са биороботи, а Земята е нещо като атракцион, подобен на изкуствения свят от сериала „Уестуърлд“.
Официалната статистика посочва следните цифри.

По вертикала на посочената диаграма е населението на Земята в милиарди, по хоризонтала са хилядолетията. Според схемата във времената на Древен Египет планетата е била пустиня като Луната, затова е логичен въпросът: „Кой тогава е построил пирамидите?”.
Но освен необяснимия за науката Египет на света има и такъв интересен град като Париж, под който има катакомби с обща дължина 300 км, построени неизвестно от кого. Някои от коридорите водят от Париж към други градове на Франция и Европа. Важно е друго: подземията на Париж са натъпкани до тавана с човешки кости – около 6 милиона скелета.

Според официалното обяснение появата на тези кости през 1780 г. се дължи на поредния разлив на Сена, която разрушава местното гробище. Тогава мъдрият крал Луи XVI заповядва да се извадят от гробовете всички мъртви и да се поставят в катакомбите под града.

В съвременните гъсто населени мегаполиси плътността на населението е около 10 000 (САЩ) –
30 000 (Китай) души на квадратен километър. Тъй като в Париж от 1720 г. няма сгради от типа на Емпайър стейт билдинг, плътността на населението би трябвало да е като в съвременно европейско градче с население около 50 000 души, тоест с плътност 2000 – 4000 души на квадратен километър.

Но възниква въпросът откъде тогава в катакомбите са се събрали шест милиона?
Париж е само един пример на несъответствие на реалната статистика и научната белетристика. Но има и много по-шокиращи, за които обаче не се знае.
През 2013 г., когато започна да работи Google Earth, милиони хора разглеждат всякакви интересни места с помощта на сателити. Сред тях е и г-н Гари Шонунг, който открива в Южна Африка непонятни за непосветените артефактни структури.

Но за разлика от други потребители, които разглеждат в Google звездни крепости и следи от термоядрени взривове, Шонунг се оказва дипломиран просветлен адепт от селското стопанство. С набитото око на специалист той веднага вижда в тази система колосален иригационен комплекс с площ приблизително равна на щата Аризона в САЩ – 350 мили ширина и около 300 мили дължина. Системата представлява около 67 млн. акра устойчиво селско стопанство. Отчитайки сложността на дизайна, напълно вероятно е тя да е изхранвала някога не по-малко от 90 души на акър всяка година. Нещо повече: технически системата би могла да осигури е устойчива аквакултура – т.е. морско стопанство.
Като се имат предвид размерът и мащабът на този комплекс (каналите са разположени средно на 1 миля един от друг), се получава правоъгълник с размери 350 х 300 мили. Може би в действителност той е много по-голям, но днес площта му е приблизително 105 хиляди квадратни мили.

Една квадратна миля = 27 878 ​​400 кв. фута, или 640 акра. Затова целият комплекс има устойчива производствена площ над 67 млн. акра.
Една линейна миля канал има 47 520 000 куб. фута вода на линейна миля. Умножавайки по броя на каналите в съоръжението, се получават 5 трилиона кубически фута вода в тях, което е прекалено много за напояването на тази площ. Затова е напълно възможно системата да се е използвала не само за напояване, но и за производството на морски продукти, което повишава продуктивността й приблизително два пъти.
Дори да не се отчита възможността за паралелно отглеждане на аквакултури, реколтата от селскостопански храни от тази площ варира в широки граници. Минималната цифра може да осигури ежегодното изхранване на 60 до 120 души на акър. Тъй като площта на системата е 67 млн. акра, комплексът изработва количество храна, необходимо за изхранване на 5 милиарда души в течение на година.
Такава е простата статистика. Дори не си задаваме въпроса кой е построил и обработвал всичко това, по-важният въпрос е кого е хранила тази система. И дали тя е единствената. Ако са няколко, то каква е била числеността на населението в онези времена? Макар че дори 5 милиарда са напълно достатъчни да се запитаме: „А къде са се дянали всички те?”.
Отговорът се налага от само себе си. Най-вероятно на териториите, където днес се намира пустинята Сахара, е имало огромен мегаполис, където са живели поне 5 милиарда души. От него днес е останало това, което геолозите наричат Галб-Ер-Ришат, известен също и като Окото на Сахара. Той се вижда дори от Космоса като следа от удар от някакво много мощно оръжие, оставило кратер с диаметър 40 км.

Аналогична е участта и на редица други градове на континента. Африка пази следите от очевидни термоядрени взривове. Затова петте милиарда души, които са се изхранвали от построените в Южна Африка иригационни канали, просто са унищожени от нашественици.
Ако съществуващата на Земята развита цивилизация е можела да построи тази иригационна система, която е непосилна дори за съвременните специалисти, едва ли тези хора не са знаели нищо за Африка и Евразия. Тоест на другите континенти също са живеели хора.
Също е малко вероятно развитата цивилизация да е произвеждала продукти единствено в Африка и да ги е разпространявала по цялата планета – неудобно и скъпо е. По-скоро храните са произвеждани на всеки континент и иригационната система в Южна Африка е осигурявала нуждите само на този материк. Или поне част от тях. Но ако се предположи, че подобни системи е имало в Америките, в Евразия и Австралия, то може приблизително да се оцени и колко хора са живеели по цялата планета, като се изхожда от плътността на населението в Африка.
Очевидно на Черния континент са живеели не по-малко от 5 милиарда души. При положение че Африка съставлява 20% от повърхността на сушата, общата численост на населението на Земята преди нашествието е била от порядъка на 25 милиарда души…

%d bloggers like this: