Извънземни на пръстена на Тутанкамон

Този пръстен се съхранява в музея „Уолтърс“ в Балтимор (САЩ). Както гласи информацията на сайта на институцията, артефактът е придобит през 1930 г. в Кайро. Пръстенът е открит в гробницата на Тутанкамон през 1922 г. Според специалистите е създаден между 664 и 322 година преди нашата ера.

Смята се, че на него е изобразен бог Птах, а на обратната му страна има надпис Амон-Ра – бог на Слънцето, върховното божество на древните египтяни. Изобразеното същество е явно с извънземен произход. В митологията на египтяните боговете имат пряко отношение към Космоса. И фараоните произлизат именно от тях.

Интересното е, че според множество древни източници историята на египетските династии наброява много повече хилядолетия, отколкото смятат съвременните специалисти. Богът, изобразен върху пръстена, държи в ръце божествена тояга, притежаваща вълшебни свойства. Подобни жезли имат способността да управляват времето, да раздробяват скали и да вършат много други чудеса. И вероятно са високотехнологични инструменти.

%d bloggers like this: