Звездна карта, нарисувана от отвлечени от НЛО, се оказва реална

aliens41

Бети и Барни Хил от град Портсмут в английското графство Ню Хемпшир са отвлечени от пришълци на 19 септември 1961 г. Когато се връщат на Земята, те рисуват карта на звездното небе, което се вижда от кораба на извънземните. Учените се присмиват на контактьорите, заявявайки, че такива съзвездия не съществуват. Но 50 години по-късно се установява, че всъщност картата е вярна!

 Betty-map-349422

Картата, нарисувана от Бети под хипноза

 Constellation-349423

Картата на Бети е огледално отражение на звездната структура Зета Мрежичка в центъра

 

Зета Ретикули е бинарна звездна система на приблизително 39 светлинни години от Земята. Намира се в съзвездието Мрежичка и може да бъде видяна с невъоръжено око южно от тропиците.

Ученият Дейвид Сондърс, който открива съответствието, е уверен, че в центъра на рисунката на Бети се намира звездата Зета от съзвездието Мрежичка. Вероятността Бети случайно да е нарисувала реално съществуващото разположение на звездите е равна на нула. Става ясно, че жената е казвала истината. През 1961 г. такава информация тя би могла да получи единствено от извънземни.

Betty-Hill-349425

Тогава обаче никой не й вярва. В същото време има и други аномалии, които учените така и не успяват да обяснят. Когато се връща на Земята, Бети се оказва с разкъсана рокля, а тялото й е покрито със странен червен прашец. Той е взет за изследване, но произходът му така и не е установен.

 alien-sketch-349428

Така изглеждат похитителите

 

Освен странния прах върху багажника на колата на съпрузите са открити необичайни светещи кръгове. Когато специалистите доближават компас до един от тях, стрелката започва да се върти, без да спира.

 aliens-349430

Корабът на пришълците

 

След отвличането съпрузите страдат от нощни кошмари и изпитват симптоми на изключително силен стрес. Барни има нужда от медицинска помощ и е подложен на продължително лечение. Двамата не могат да разберат причините, тъй като не си спомнят нищо за отвличането си. Истината изплува при медицинското изследване на семейството. Д-р Бенджамин Саймън провежда с тях няколко сеанса по хипноза, по време на които те си спомнят, че са били отвлечени от пришълци.

Ufo-archive-349431

По-късно паметта им започва да се връща и те си припомнят детайли от космическото си пътешествие. След това с тях беседват представители на властите, но в крайна сметка изводът е, че става дума за игра на въображението. В пресата пък десетки учени и астрономи се надпреварват да осмиват „звездната карта”, която семейство Хил рисуват, уверявайки, че такова разположение на звездите просто не съществува.

Betty-Ufo-349432

Барни Хил умира на 25 февруари 1969 г. на 46-годишна възраст в резултат на мозъчен кръвоизлив. Съпругата му Бети смята, че преждевременната му смърт е свързана с преживения по време на отвличането стрес.

Бети Хил умира на 17 октомври 2004 г. и през целия си живот се опитва да докаже правотата си, че е била отвлечена от пришълци от далечна планета. Никой обаче не й вярва. Напразно, защото тя се оказва права…