Звездата на твоето раждане

537Майсторите на фън-шуй твърдят, че върху съдбата на човека огромно влияние оказва звездата, под която се е родил. Тя може лесно да се определи, защото съответства на числото Гуа, което се изчислява по годината на раждане…

Съберете всички цифри в годината на вашето раждане. Например 1999: 1 + 9 + 9 + 9 = 28. Събирайте, докато не се получи едноцифрено число, т.е. 2 + 8 = 10 = 1 + 0 = 1. След това мъжете трябва да извадят тази цифра от 11 (11 – 1 = 10; 1 + 0 = 1). Жените трябва да добавят към тази цифра 4 (1 + 4 = 5). Ако числото се състои от две цифри, събирайте ги, докато остане една.
Ако при изчислението получите число 5, то за жените числото Гуа ще бъде 9, а за мъжете – 6.

Число Гуа 1 – Звезда Пикок
Число Гуа 2 – Звезда Ригел
Число Гуа 3 – Звезда Денеб
Число Гуа 4 – Звезда Гама
Число Гуа 5 – Звезда Нихал
Число Гуа 6 – Звезда Арктур
Число Гуа 7 – Звезда Капела
Число Гуа 8 – Звезда Спика
Число Гуа 9 – Звезда Вега

ПИКОК

Макар и да правите впечатление на спокоен и невъзмутим човек, често изпитвате вътрешно безпокойство. Независимо от външната мекота, можете да сте упорити. Благодарение на вроденото ви честолюбие се стремите към власт, опитвате се да подчинявате другите. Склонни сте на потайност, способни сте да четете чужди мисли, харесва ви ролята на „сив кардинал”.
Във финансовите въпроси сте грижовни и консервативни, склонни сте да увеличавате благосъстоянието си бавно, а не да рискувате.
Повишената емоционалност, прекалената тревожност, пристрастеността ви към сладкото и злоупотребата с лекарства могат да навредят на здравето ви. За да избегнете проблеми, запазете вътрешно спокойствие и контролирайте емоциите.

РИГЕЛ

По природа сте консервативни и внимателни, не бързате при вземане на решения. В отношенията сте предани, честни, внимателни и грижовни, стремите се да избягвате конфликти. Следете обаче вашата подкрепа и грижа да не се превърнат в тягостно бреме. Ваш огромен плюс е издръжливостта и устойчивостта ви. Когато другите предпочитат да отстъпят встрани или да се подчинят на обстоятелствата, вие стискате зъби и упорито се движите към набелязаната цел.
Не сте склонни към финансови рискове и предпочитате да пестите пари. Можете да получите печалба от влагане в недвижимост и ценни книжа. Имате вродени способности за работа в отрасли, свързани с хранителни продукти, недвижимост, медицина и финанси.
Макар че имате добро здраве, избягвайте отрицателните емоции и стреса.

ДЕНЕБ

Вие сте оптимистични, енергични и имате творчески потенциал. Добри и приветливи, но в същото време избухливи и тревожни. При това сте склонни да действате „на прима виста”, а това може да донесе както полза, така и непоправима вреда. Бъдете по-гъвкави, иначе ще се пречупите под силния натиск. За да бъдат ползотворни далечните ви планове, запасете се с търпение.
По финансови въпроси сте склонни да изпадате в крайности. При липса на внимание финансовото ви положение ще напомня скоростно влакче – с възходи и падения. Научете се да контролирате и икономисвате пари.
За да запазите здравето си, е добре да редувате периоди на висока активност с почивка.

ГАМА

Вие сте работохолик с разнообразни интереси. Ще ви е трудно да успеете във всичко, затова постоянно усещате безпокойство и отстрани изглеждате нерешителен, объркан човек, чието настроение често се променя. Вашата колебливост нерядко води до това, че пропускате благоприятни възможности. Най-добре е да работите за другите, а не да започвате собствен бизнес. Оптималният вариант е извънщатен сътрудник, при това с работа в различни направления.
Особено внимателни трябва да сте по отношение на финансите. Лесно можете да пропилеете всичко, което сте спечелили. Не бъдете наивни и доверчиви, в противен случай можете да бъдете въвлечени в нечестна игра, която води до финансови загуби.
Залог за доброто ви здраве са ограниченията в храненето и подвижният начин на живот.

НИХАЛ

Упорити сте, имате силна воля и заложби на лидер. По-добре е да поемете цялата отговорност върху себе си, отколкото да търпите чужд натиск и положението на подчинен. Властта е вашата цел. В екстремни ситуации, в стресови условия ставате твърди и решителни, което е добре. Но се старайте да не надценявате възможностите си – това може да ви изиграе лоша шега. Бъдете търпими към околните, иначе ще си създадете много врагове.
Обикновено ви върви в парите, а благодарение на вашата далновидност и спестовност можете да натрупате значително състояние. Вие залагате обаче на рисковите операции и схемите за бързо обогатяване.
Ключът към доброто самочувствие за вас е умереност във всичко!

АРКТУР

Вие сте честолюбиви и изпълнени с решимост да докажете правотата си на целия свят. Не може да се каже, че сте високомерни, но сте така убедени в своите достойнства и умението да управлявате хората и ситуациите, че всеки неизбежно забелязва тази ваша особеност. Обичате да казвате истината в очите, но честността ви понякога граничи с нетактичност. Хората, които ви критикуват или ви дават съвети, предизвикват у вас раздразнение. Умението да слушате не е силната ви страна. Амбициите ви карат да се стремите към победа на всяка цена. В борбата за власт можете да си създадете много врагове.
Финансовите ви дела се подреждат по-успешно в зряла възраст.
Не забравяйте, че прекалено многото работа и безпокойството могат да навредят на здравето ви. Затова се постарайте винаги да сте в добро разположение на духа.

КАПЕЛА

Имате отлични маниери и прекрасно чувство за хумор. Благодарение на това сте способни не само да очаровате хората, но и да им заповядвате. С помощта на ласкателства и хитрост лесно манипулирате околните и използвате техните слабости за собствени цели. Бъдете внимателни, защото вашите задкулисни игри някой ден могат да се обърнат против вас. По-добре използвайте своята наблюдателност и острия си ум за мирни цели. Научете се да си сътрудничите с други хора и тогава ще постигнете невероятен успех.
В паричните дела сте късметлии: печелите добре и нямате дълги периоди на безпаричие. Внимавайте само с хазартните игри.
За да поддържате самочувствието на нужното ниво, ограничете употребата на алкохол.

СПИКА

Имате силна воля, вие сте самостоятелен и независим човек. Не обичате да си сътрудничите с други хора, освен ако нямате очевидна полза от това. Прекалено подозрителни сте и недоверчиви. Ако позволите на съмненията си да управляват действията ви, можете да пропуснете много благоприятни възможности. Има един капан, от който трябва да се пазите – това е инстинктът на собственика. Когато решите, че обектът на вашето желание е достоен за вас, можете да се превърнете в истински ревнивци.
В паричните дела се славите като успял човек. Имате великолепни способности за финансово планиране и усет, можете да натрупате състояние, като влагате капиталите си в различни начинания.
За да запазите здравето си дълги години, трябва да се откажете от заседналия начин на живот. Залог за доброто ви самочувствие са физическите натоварвания и спортуването.

ВЕГА

Обичате риска, затова фразата „не си играй с огъня” се отнася именно за вас. Играейки си с опасни неща, вие се наслаждавате на усещането за риск повече, отколкото на фактическия резултат. Често резултатът дори не е важен – просто вървите напред и вършите работата си. Щом една игра завърши, преминавате към следващата и отново сте готови да залагате наедро. За вас е важна външната страна на живота. Обичате всичко скъпо и сте склонни да живеете не според средствата си.
Тъй като не можете да се разпореждате разумно с пари и харчите всичко, което печелите, трудно ви е да натрупате състояние. Въпреки това, ако се вслушвате в интуицията си и не пропускате благоприятни възможности, като едновременно сдържате импулсите си за разточителност, можете да станете осигурен човек.
За да избегнете проблеми със здравето, се обръщайте към лекар при първите признаци на неразположение.