За какво мечтаят домашните любимци преди смъртта

Оказва се, че преди смъртта си домашните ни любимци също имат последни желания, но те са известни само на ветеринарите, които приспиват старите и болни животни.

Потребителят на Twitter Джеси Дитрих попитал ветеринар кое е най-трудното в работата му. Специалистът, без да се замисля, отговорил, че му е най-трудно да вижда как стари и болни животни преди приспиването търсят с очите си своите собственици. Работата е там, че 90% от хората не искат да присъстват на тази тягостна процедура, пояснява порталът Fishki откровението на ветеринаря. Не искат да виждат как питомецът им умира. Но не разбират, че именно в тези последни мигове от живота си животното наистина се нуждае от тях.

Служителите на ветеринарната клиника Hillcrest в Южна Африка са пуснали на страницата си във  Facebook обръщение към всички собственици на домашни любимци. Те ги молят да бъдат редом с тях до последния миг от живота им.

„Това, че те умират преди нас, е неизбежно. Не забравяйте, че вие сте били център на техния живот. Може би те са били само част от вашия, но те също са ваше семейство. Колкото и да ви е трудно, не ги оставяйте. Не позволявайте да умират в стая с непознати на място, което не им харесва. На нас, ветеринарите, ни е много трудно да гледаме как в последните минути от живота си животните не могат да открият с очи стопанина си. Те не разбират защо той ги е изоставил. И имат нужда от неговото утешение. Ветеринарите правят всичко възможно животните да не са наплашени, но те са им напълно чужди хора. Не бъдете страхливци, които смятат, че ще ви е твърде тежко. Помислете за домашния си любимец и понесете тази болка заради него. Бъдете с него до самия край“, апелират служителите на ветеринарната клиника Hillcrest.