Загадките на пътешествията във времето

301-20

Съществуват различни истории, които могат да ни убедят, че пътешествията във времето действително са възможни. Ето само някои от най-известните.

Автомобилна катастрофа с хронопътешественик 

В средата на юни 1950 г. на кръстовище недалеч от “Таймс Скуеър” в Ню Йорк става трагично произшествие: кола блъска смъртоносно 30-годишен мъж на име Рудолф Фенц.

5f3cc

Площад “Таймс Скуеър” през 1950 г.

Когато полицията и “Бърза помощ” пристигат на мястото, са поразени: починалият е облечен в костюм от… XIX век – висок цилиндър, дебело палто, панталони на каре и обувки с копчета.

070a3

Оказва се, че в съвременните бази данни липсва каквато и да било информация за Рудолф Фенц, в картотеката няма и отпечатъци от пръсти.

5962d

У жертвата откриват писмо, датирано от 1876 г., 70 долара и визитни картички.

0d4f1

Полицаите пристъпват към разследване и неочаквано изясняват, че Рудолф Фенц изчезва през 1876 г. при загадъчни обстоятелства. За последен път е видян, когато излиза на разходка, след която не се връща.

0085f 

Разследващите работят със стари досиета на безследно изчезнали хора и откриват, че Рудолф Фенц действително е изчезнал през 1876 г. – 74 години преди инцидента на “Таймс Скуеър”. Удивителното е, че описанието на човека в отчета от 1876 г. напълно съвпада с външните белези на жертвата на автомобилната катастрофа в Ню Йорк през 1950 г.

0267a

Всички факти навеждат полицаите на мисълта, че става дума за пътешественик във времето, който от 1876 г. е попаднал точно под колелата на автомобил през 1950 г., макар че този извод не е отразен в официалните отчети. И до днес делото на Рудолф Фенц се смята за неразкрито.

4a0ebСмъртният акт на Рудолф Фенц

Доказателства за пътешествия във времето от китайска гробница

През декември 2008 г. китайски археолози отварят огромната гробница на императора Си Цин, която в продължение на 400 г. е недокосвана.

5be1d

Когато учените премахват слоя пръст около ковчега на императора, се натъкват на малко парче желязо, което се оказва… швейцарски съвременен часовник с формата на пръстен, гравировка на капака и стрелки, спрели на 10:06 часа.

72ab4

Според археолозите гробът не е докосван в продължение на 400 години. Как да се обясни обаче наличието на съвременния артефакт? Може би отново с разсеян пътешественик във времето, който го е изгубил… 40d3d

Версайският времеви парадокс: от 1901 в 1789 г.

На 10 август 1901 г. две английски учителки – Шарлот Мобърли и Елеонор Журден, се разхождат в парка на Версай. Неочаквано вниманието им е привлечено от това, че всички наоколо са облечени в костюми от XVIII век, което изглежда изключително странно.

10547

Когато учителките стигат до Малкия Трианон, с изумление забелязват край него красива аристократка с висока перука и изискан тоалет от XVIII век.

18a29Малкият Трианон

Дамата поразително напомня Мария Антоанета – съпругата на крал Людвиг ХVI. Тя поглежда учителките с такъв израз на изумление, че те изведнъж осъзнават факта, че по някакъв начин са попаднали в миналото. 2f793

Разказвайки по-късно за усещанията, които е изпитала, мис Мобърли уточнява: “Всичко беше някак неестествено, дърветата изглеждаха плоски и безжизнени. Липсваше ефектът на светлосенките, вятърът не помръдваше клоните”. В следващия миг нещо се размърдва, картините от миналото в миг изчезват и мястото им заема съвременен пейзаж – туристи, разхождащи се из версайския парк с екскурзовод.

7bb4dГолемият Версайски дворец

Потресените Шарлот и Елеонор десет години мълчат за случилото се, страхувайки се от насмешките на околните. Едва през 1911 г. издават книгата “Приключението”, в която подробно разказват всичко за удивителните си преживявания. По това време те подробно са изучили историята на Версай и могат с увереност да твърдят, че са видели миналото през 1789 г.

910aa

     Естествено, намират се и мнозина скептици, които твърдят, че всичко това е чиста измислица. Още повече че в книгата на учителките има спорно място: англичанките твърдят, че са видели дървено мостче на хълма, а историческите архиви не го потвърждават.

 c7fb1

Но тогава се случва нещо невероятно. През 20-те години на ХХ в. е открит неизвестен по-рано план на кралския дворец, на който злополучното мостче е посочено на мястото, на което твърдят, че са го видели учителките…

7c6b5

 Отряд млади хрононавти

Адвокатът от Сиатъл Андрю Басиаго споделя, че когато бил дете, той и Уилям Стилингс са били “хрононавти” в тайна програма на правителството на САЩ, чиято цел са пътешествията във времето, а самата програма се нарича “Проект Пегас” (Project Pegasus).

 3b75b

Съществуват артефакт, доказващ участието на Басиаго в тайната програма – снимка на младия Андрю, направена на мястото на речта на президента на САЩ Абрахам Линкълн в Гетисбърг.

 15012

Хрононавтът твърди, че изследователите пътешествали с помощта на тайна стая за телепортация, конструирана по чертежи, открити в дома на Никола Тесла след смъртта му. Те скачали през енергийно поле в тунел и когато тунелът се затвори, се оказват на мястото на назначението.

38544

Според твърденията на Басиаго правителството на САЩ разполага с готово оборудване за телепортация от 1967 – 1968 г. и през 1970-а започва подготовката на кадри, избрани сред надарени ученици, включително него самия, за формиране на първото поколение хрононавти – пътешественици в пространство-времето.

%d bloggers like this: