Вълшебното украшение

jaimeТрадицията да се носят пръстени е възникнала в дълбока древност. Според специалистите, спазвайки определени препоръки за носенето им, можете да подобрите живота си.

* * *

Ако сте прекалено емоционални и темпераментни, носете пръстен на палеца – той ще усмири темперамента и агресията и ще ви направи по-хармонични. Обикновено пръстен на палеца носят мъже, които се стремят да се самоутвърдят, в това число и сексуално.
Ако сте срамежливи и нерешителни, носете пръстен на показалеца – това ще повиши вашата увереност и самооценка и ще ви донесе успех.
Ако не ви върви в живота, носете пръстен на средния пръст – ще ви помогне да преодолеете несгодите. Най-добре е да е фамилно бижу, предавано от поколения в семейството. Полезно е да носят пръстен на средния пръст и хората, увличащи се от духовни практики.
Тези, които се смятат за естети, обичат красотата и развлеченията, трябва да носят пръстен на безименния пръст – той способства и за слава и богатство. Ако по характер сте спокоен човек, ще ви подхожда тънък пръстен; ако сте пламенни и неуравновесени, изберете по-масивен.
Ако мечтаете за успех в делата, изискващи красноречие, гъвкавост на ума и ловкост на ръцете, носете пръстен на кутрето – това ще ви помогне лесно да осъществите контакт с нужните хора.

* * *

Обърнете внимание и на метала, от който е направен пръстенът. На палеца се носи пръстен от мед, на показалеца – златен или оловен, на средния – железен, на безименния – златен, тъй като той показва и любовните и брачните връзки; на кутрето – сребърен. Ако сте склонни към окултизъм, можете да носите сребърен пръстен на който и да е пръст: това способства за развитието на магическата и пророческата дарба.

* * *

Огромно значение винаги се е придавало на изображенията и надписите, нанасяни върху пръстените. Много владетели в миналото са носели на показалеца т. нар. „пръстен на властта” – пръстен с печат и надпис на латински «Veni, vidi, vici» (дойдох, видях, победих). Според специалистите, ако се носи на дясната ръка, той показва волеви характер и разсъдливост, а на лявата свидетелства само за мания за величие и склонност към истерия. Например английскитя крал Хенри VIII е носел такива пръстени и на двете ръце.
На средния пръст носели пръстен с надпис: „Красива съм!”. Най-често това били жени, уверени в своята красота и неотразимост. С времето бижута с подобен надпис били заменени с пръстени с едри диаманти – такъв носела и Мерилин Монро.
В православието съществува обичаят да се носят пръстени (обикновено сребърни) с надпис „Спаси и съхрани”. Те могат да се слагат на който и да е пръст и на двете ръце…

%d bloggers like this: