Вратата на времето

 

„Вратата на времето” открили първи руски и американски пилоти, изпълняващи изследователски задачи. Техните подробни описания и официални потвърждения били смущаващи. От 1976 г. са известни 280 подобни случая. Властите предпочитат да пазят в тайна такива сведения, докато не бъде дадено научно обяснение на загадъчните произшествия. Но изследователите активно събират и класифицират информация.

1976 г. Руският пилот Виктор Орлов съобщава, че по време на полета си с „МиГ-25” с очите си видял под крилата на самолета си военни действия с оръжия от ХIХ в. Специалистите стигнали до извода, че пилотът е наблюдавал битката край Гетисбърг от 1863 г.
1985 г. Пилот от военновъздушните сили на НАТО излетял от база в Северна Европа и… се оказал в доисторическа Африка, където наблюдавал пасящи стада динозаври…
1986 г. Руският летец Александър Устинов по време на полет открил, че се намира над Древен Египет. Видял една вече построена пирамида и основите на няколко други, около които се суетели множество хора…
1994 г. Американският пилот Р. Уитмън, извършващ полет над Флорида, внезапно видял, че под него се намира територия, подобна на средновековна Европа. „Видях огромен огън и до него купчини от човешки тела”, разказал летецът. Вероятно е попаднал във времената, когато в Европа е вилнеела чумата.
Друг натовски пилот описал краткия си, но впечатляващ полет над Древен Рим, когато наблюдавал колесници по улиците и Колизеума, изглеждащ така, сякаш е построен наскоро.
Друг летец от военновъздушните сили на НАТО разказал, как се озовал в разгара на въздушен бой от Втората световна война. При вида на съвременния самолет и съюзниците, и немците се разпръснали…
Всички пътешествия продължавали не повече от 20 секунди и летците ги извършвали както със свръхзвукови, така и с обикновени самолети. Трудно е да си представим, че при такава скорост може да се попадне в миналото, при това не е зарегистрирано нито едно пътешествие в бъдещето!
Една от най-удивителните тайни си остава случаят с пътнически самолет, изчезнал през 1939 г. Той извършвал полет от Рио де Жанейро (Бразилия) до Богота (Колумбия), а на борда си имал 36… скелета. Когато специалистите отворили вратата, видели в салона на авиолайнера чашите с още димящото кафе и запалените цигари, както и вестници, датирани от 16 април 1939 г….
„Бих искал да дам обяснение на това – казва Херман Гевара, един от експертите, участващи в разследването. – Понятие си нямаме как се е приземил самолетът – та на щурвала седеше скелет!? Какво се е случило с пътниците? В бордовите документи е зарегистрирано, че самолетът е превозвал 36 души заедно с екипажа. Според нас авиолайнерът е попаднал в „яма на времето”.
Все пак мнозина са склонни да винят за всичко не „вратата на времето”, а пришълци от паралелни светове.
„Някой или нещо е убило тези хора, а след това е приземило самолета в Богота – коментира специалистът по паранормални явления д-р Глория Ернандес. – Такова нещо могат да направят единствено пришълци.”
Някои изследователи имат доста интересно обяснение на феномена НЛО. След случаите с американски и руски пилоти те правят извода, че НЛО, появяващи се през цялата човешка история, не са кораби на тайнствени пришълци, а самите ние – от време на време „пропадащи” от настоящето в миналото.
Чудесата от 1994 г. се случвали не само в небето, но и в морето. Тогава вестниците съобщили, че 82 години след гибелта на „Титаник” 10-месечно момиченце, смятано за загинало, е открито във водите на Северния Атлантик. Премръзналото, но съвършено здраво дете е намерено, след като в този район били спасени други две жертви на катастрофата – Уини Кутс и капитанът Е. Дж. Смит. Това навело учените на мисълта, че може би и други пътници на лайнера и досега очакват помощ.
Момиченцето е открито от екипажа на норвежки риболовен кораб. То плувало, завързано за спасителен пояс с надпис „Титаник”. В архивите се споменава, че детето било на 10 месеца, когато попаднало на борда на кораба с майка си. Оттогава то не било пораснало с нито ден! След тези сензационни спасявания всички екипажи на кораби, чийто рейс минавал югозападно от бреговете на Исландия, били известени за това, че не е изключена среща с други пострадали при катастрофата на „Титаник”.
В това място на Земята времето е изгубило своето значение. То е замряло! Направило си е почивка! Хората, изчезнали още през 1912 г., неочаквано се появявали, сякаш не са изминали толкова години – времето не докоснало лицата им! Те избегнали старостта, войните, бедите и радостите, които носи Времето! То не желае да разкрие тайните си, макар че ни дава някои подсказки.
Проповедникът Антъни Делгато от Денвър предупреждава всички, че ако Господ искаше човекът да попадне в миналото, Той отдавна би му дал шанс за това. Проповедникът е уверен, че ако прекрачим през вратата на времето, ще извършим смъртен грях. Всичко трябва да се случва, когато му дойде времето и по волята на Бога. Изкушението да променим историята, е огромно. Но имаме ли право да предотвратим смъртта на Иисус на кръста? Имаме ли право да попречим Адам и Ева да извършат греха в райската градина?…