Великите пророци за 2016 г.

1205-47

Във всички времена e имало хора, които не вярват в никакви предсказания, смятайки, че бъдещето не е предопределено, и такива, които се вслушват в прорицателите. Няма да се придържаме към гледната точка нито на едните, нито на другите, тъй като истината, както винаги, е ефимерна и неуловима за човешкото съзнание. Нека просто се запознаем с изказванията на пророци и астролози за бъдещето на човечеството през предстоящата 2016 г.

АПОКАЛИПСИС НЯМА ДА ИМА

Веднага ни се иска да успокоим фаталистите, че нито един предсказател не предрича Апокалипсис в близко бъдеще, затова, съдейки по всичко, следващата година няма да сложи край на света. Въпреки това ни предстоят сериозни катаклизми – както природни, така и общочовешки.
Най-сериозната заплаха е възможността за Трета световна война с използване на оръжие за масово поразяване, за чието огнище пророците посочват единодушно Близкия изток. Там напрежението вече е достигнало такива размери, че всеки момент може да се излее в глобален геополитически конфликт. Неведнъж сме цитирали Ванга, която казва, че докато не падне Сирия, война няма да има. Затова пък Нострадамус предрича, че през 2016 г. хората на Земята масово ще страдат от унищожителни лъчи (прилича на радиация от атомно оръжие).
Почти всички пророци възлагат големи надежди на Русия и Китай, които в съюз и с добра воля могат да променят хода на историческите събития и да предотвратят световната касапница. В този смисъл, Съединените щати вече не се споменават като свръхдържава, тъй като за тях 2016-а ще бъде фатална – страната ще се окаже в дълбока политическа и икономическа криза, губейки влиянието си в световен мащаб.
За Западна Европа мнозна прорицатели, екстрасенси и дори изследователи, като например Джеймс Хенсен, предричат големи природни и икономически катаклизми, а именно наводнения в голяма част от материка, както и разпад на Евросъюза.

ПАВЕЛ ГЛОБА

1201-47

Руският астролог Павел Глоба от 30 години дава доста точни прогнози за бъдещето. Според него 2016 г. е знакова практически за всяка страна, макар че, както винаги, в полезрението му на първо място са световните държави, тъй като от тях зависи съдбата на планетата.
През следващата година той предрича икономически и политически крах за САЩ и Евросъюза. Финансовата криза ще доведе до това, че в Щатите ще настъпят разруха и политически конфликти, а ЕС просто ще започне да се разпада. Кризата в икономиката на Европа се усеща още сега. През следващата година Португалия ще обяви банкрут, след което Великобритания най-накрая ще реши да напусне ЕС. Това ще сложи началото на краха на алианса, който в края на 2016 година ще прекрати съществуването си. Страните ще се върнат към националните си валути, а безвизовият режим по границите ще бъде премахнат.
Що се отнася до природните катаклизми, Глоба посочва възможни наводнения в Западна Европа заради проливни дъждове, които ще се излеят през 2016 г. над Великобритания, Италия и Балканите.

 НОСТРАДАМУС

1202-47

Катрените на великия Нострадамус неведнъж са разкривали странички от бъдещето на човечеството, които са се сбъдвали с удивителна точност. Какво пише пророкът за събитията през 2016 година?
Глобалните природни катаклизми и кървавите войни в Близкия изток, за които споменава Нострадамус, ще отнемат живота на хиляди хора. Противостоянието на две страни в този регион и ситуацията, когато хората в чалми ще започнат буквално да се колят помежду си, както и въвличането на много други държави в конфликта може според пророка да прерасне в Трета световна война. Освен това за края на годината Нострадамус предвижда събитие, което ще разтърси целия ислямски свят, след което ще започне 30-годишна война между християни и ислямисти. В резултат на земята ще остане едно вероизповедание. Прорицателят обаче не уточнява кое…
В катрените на средновековния пророк учените виждат и глобални природни катастрофи, които очакват човечеството през 2016 година. Най-силно ще пострада Европа, която ще преживее голям потоп още през пролетта на следващата година. Проливни дъждове ще валят няколко месеца във Великобритания, Италия, Унгария и Чехия.
Докато в Америка ще бушува разрушително торнадо с невиждана сила. Сериозно ще пострадат от природата още и Русия и Австралия – очакват ги най-силните в историята горски пожари, които няма да могат да бъдат овладени чак до есента…

 ВАНГА

Ôîòî Âàíãè

Сляпата пророчица практически никога не посочва точни дати, затова и липсва конкретно предсказание за 2016 г. Затова пък подробно говори какво предстои за човечеството в периода 2010 – 2018 година. Някои от пророчествата й вече са се сбъднали – като глобалната икономическа криза, която според нея ще премине на три етапа. Тъй като два от тях вече преживяхме, съдейки по всичко, ни очаква трети, който ще свали режима на еднополюсния свят. Ванга предвижда краха на САЩ, след което тази държава ще отстъпи световното си лидерство на Русия и Китай. В Европа нараства влиянието на Германия.
С голяма тревога пророчицата говори и за конфликта в Близкия изток, който може да прерасне в Трета световна война. Ванга дори посочва, че най-сериозната заплаха в това отношение идва от Афганистан, Ирак и Турция. Тези страни могат да започнат война помежду си и да използват оръжие за масово поразяване. Но това ще се случи едва след като падне Сирия. Ванга уточнява обаче, че световен крах няма да  настъпи благодарение на усилията на Русия и Китай…