Вдъхновяващо послание на Джим Кери към човечеството

03808958

Познаваме Джим Кери като един от най-великите комедийни актьори. Неговите филми не оставят равнодушен нито един от зрител и създават оптимистично и ведро настроение

„Душата ми не е заключена в рамките на моето тяло, моето тяло се намира в безграничната душа. Винаги казвам, че би ми се искало хората да могат да осъзнаят, че те никога няма да намерят душевно равновесие в своите мечти, богатство и слава. Зная от личен опит, че влиянието, което оказваме на другите, е най-ценната валута. Всичко, което получим в живота си, всичко загива и се разпада на малки парченца. От нас ще остане само това, което е било в сърцето ни.

Какво можете да направите за света? Какво той може да направи, така че талантът ви да се разкрие? Това е всичко, което трябва да разберем. Можете да се присъедините към играта и да сте против войната, но за да постигнете истински мир, трябва да свалите бронята си.

Баща ми можеше да стане отличен комик, но той не вярваше в силите си и избра професията на счетоводител. Когато бях на 12 години, той беше уволнен и семейството ми се наложи да направи всичко възможно, за да оцелее. Много съм научил от баща си. И един от най-важните уроци е, че занимавайки се с нелюбима работа, можете да претърпите неуспех, опитайте се да рискувате и да си изберете занимание по душа.

Мнозина от нас искат да влияят позитивно на света, но изобщо не знаем как и къде трябва да започнем да го правим. Посвещаваме целия си живот на училището, след това на работата. По-късно мнозина осъзнават, че напълно са забравили за сърцето си и за това, което го кара да трепти от радост. Освен това постоянно ни казват какво трябва да правим, какви да станем, кое е „добро“. Всичко това води дотам, че много хора се страхуват какво ще си помислят за тях другите. Занимавайки се с всекидневната рутина, напълно пренебрегваме душата си, интересите си и в крайна сметка мнозина се чувстват потиснати и се намират в постоянна депресия. Чувстваме се разбити, защото никой не ни е учил да следваме поривите си и да рискуваме. Просто са ни учили, че в света трябва да играем по правилата му.

Не бива да се страхуваме от нищо. Страхът играе важна роля в живота, но само вие решавате колко силно ще ви повлияе лично на вас. Можете да прекарате целия си живот, представяйки си какво би могло да ви се случи и тревожейки се за своето бъдеще. Но важно е само това, което се случва тук и сега и решенията, които вземаме в настоящия момент. Нашият живот е много кратък, затова не трябва да се страхуваме да излизаме извън рамките на шаблоните и да рискуваме. Не мислете за крайния резултат, следвайте зова на сърцето си и се наслаждавайте на пътешествието. Винаги можете да направите крачка по пътя към мечтата си, независимо дали тя е малка, или голяма.“

%d bloggers like this: