Ваджра – оръжието на древните богове

 safe_image.php

Появяват се все повече доказателства, че някога на нашата планета е имало високи технологии. С развитието на техниката разбираме, че предметите, изобразени върху древни фрески или наскални рисунки, всъщност са космически кораби, самолети и т.н… Един от тези загадъчни предмети от миналото е ваджра – странно изделие, достигнало до наши дни, за разлика от многото изчезнали през хилядолетията свидетелства за палеоконтакти…

Някои археологически находки позволяват да се направи предположението, че нашите далечни предци са воювали не само с мечове и стрели. Защо развалините на столицата на Хетската държава – град Хатусас, са разтопени в по-голяма степен, отколкото се наблюдава при пожар? Защо върху гранитните стени на ирландските крепости Дундалк и Екос се забелязват следи от странно стопяване?…

УДАР ОТ МЪЛНИЯ

Ваджра в превод от санскрит означава „удар от мълния” и „диамант”. В Тибет я наричат дордже, в Япония – конгосьо, в Китай – дзинганси, в Монголия – очир.

Това е важен ритуален предмет в индуизма, будизма и джайнизма. Ваджра е култов символ подобно на кръста при християните и полумесеца при мюсюлманите.

3_0

И досега ваджри се използват в различни ритуали, а Буда често се изобразява с ваджра в ръцете. Съществува направление в будизма, наричано ваджраяна (в него и Буда се нарича Ваджрасатва).

vajrasattva

В йога съществува поза, която се казва ваджрасана – смисълът й е в това да направи тялото здраво като диамант.

В митологията на Индия ваджра е мощното оръжие на бог Индра, което може да убива безпогрешно. При това, подобно на даманта, то остава цяло и невредимо във всички ситуации – разрушава всичко, но върху него не се появява и драскотина.

Бог Индра е главен в индуистката митология, върховен бог на всички богове, бог на гръмотевиците и мълниите, „цар на вселената”. Индра разрушава крепости, с помощта на ваджра е способен да контролира времето, да променя руслата на реките, да взривява скали…

ВАДЖРАТА НА ЗЕВС

Изображения на ваджри има върху най-древните паметници на Индия. Но интересното е, че подобни предмети фигурират като атрибути на богове и в паметниците на други култури.

s24432309

Например Зевс в древногръцки фрески държи в ръцете си ваджра! А да си припомним, че Зевс е гръмовержец и притежава мощно оръжие, което може да мята мълнии, той също умее да управлява времето! Следователно това загадъчно оръжие и инструмент от незапомнени времена е присъствало в различни части на планетата.

ХРАМОВИЯТ КОМПЛЕКС БОДНАТХ

Той се намира в Непал и е построен през VI в. от н.е. В центъра му стои т.нар. будистка ступа (загадъчно култово съоръжение, което много напомня космически кораб – представлява правилна полусфера с връх). Край тази ступа се намира огромна ваджра, която е обект на поклонение.

re_2

15Vajra_Swayambunath

Местни монаси твърдят, че боговете са я използвали като инструмент – рязали са с нея камъни, обработвали са блоковете за изграждането на храмове и на други огромни съоръжения.

ВАДЖРА – ОРЪЖИЕТО НА БЪДЕЩЕТО?

Изследователите на паранормални явления смятат, че ваджрите започват да работят, след като бъдат „активирани” с помощта на секретна мантра, която се съхранява от служителите на древните религии на Изтока. Но засега никой не е успял да накара загадъчното оръжие от миналото да проработи.

Ако ваджра е оръжието на древните богове, то те са ни изпреварили значително по ниво на развитие на техниката (нали са долетели от далечни планети, което засега е невъзможно за нас).

Може би някой някога ще успее да активизира ваджра. Засега обществото ни не е готово за това – страшно е дори да си представим какво ще се случи, ако това страховито оръжие попадне в ръцете на недобросъвестни хора. Човечеството все още не се е справило със своите земни оръжия и страшни войни, рано е още да се говори за усвояване на оръжието на боговете, способно да доведе до още по-големи беди…