Богоизбраният пророк

 

Най-важните особи на своето време смятат за чест да беседват с Мишел Нострадамус. Наричат го „Богоизбраният пророк“. И това не е преувеличение. За съвременниците и потомците си той си остава тайнствена личност, чародей, за когото сякаш не съществуват граници на времето и пространството.

Нострадамус живее във Франция и затова по-голямата част от пророчествата му се отнасят за нея. Ето как той предсказва например Великата Френска революция от 1789 година: „Правителството ще заеме мястото на осъдения крал. Кралицата ще бъде изпратена на смърт от съдебни заседатели, избрани от масата. Те ще лишат от живот кралския син. И проститутка ще сподели съдбата на кралските съпрузи”. И всичко съвпада.
В резултат на революцията главите си губят не само короновани особи, но и „проститутка“ – любовницата на Луи XVI мадам Дюбари.
Мишел Нострадамус доста точно предсказва и… Октомврийската революция от 1917 година в Русия. Той пише: „От догматик ще бъде създадена нова ера и през октомври ще избухне нова революция, която мнозина ще сметнат за най-страшната от всички. Животът на хората на Земята ще престане да се развива свободно. Това ще продължи 73 години и 7 месеца”.
Преди векове пророкът предсказва появата на такива злодеи като Хитлер, Мусолини, Франко. Този удивителен човек не само предвижда създаването на много чудеса на науката и техниката, но и предупреждава за страховитите последствия от научно-техническия прогрес. Колкото и да е чудно, но той пише и за атомната бомбардировка над Хирошима и Нагазаки: „Ще бъде пуснат невиждан огън, носещ смърт. Сутринта летящият кораб ще хвърли две кълба и ще изпепели два източни града, като ги превърне в прах. Върху руините ще останат сенките на хората“. Нострадамус посочва и датата – това ще се случи през 1944 г.
И греши само с една година!
Нострадамус предвижда, че в края на ХХ в. ще започне силно замърсяване на земната атмосфера и разрушаване на озоновия слой. Най-могъщата страна в света според Нострадамус ще бъде Китай.
А Америка и Русия ще изгубят статуса си на велики държави. Широко ще се разпространят труднолечими болести. Плюс това от Космоса ще бъде пренесен причинител на неизвестна болест.
Според предказанието на пророка към 2291 г.
Слънцето ще започне да изстива. На Земята ще настъпи глад – „най-големият за цялата й история“. А според пророчеството на Нострадамус 3005 г. ще стане пагубна за цялата планета.

ПОСЛЕДНОТО ПРЕДСКАЗАНИЕ

По това време по някаква причина ще се разпадне на парчета Червената планета – Марс. В резултат ще се наруши равновесието на гравитационните сили в Слънчевата система. Страшните последствия от този катаклизъм няма да закъснеят. Комета ще се отклони от курса си и ще възникне заплаха от сблъсъка й със Земята. Учените ще предприемат отчаян опит да отклонят от курса „опашатата звезда“, но без резултат. Ядрото на кометата ще се вреже в Луната и ще я разруши. Нажежени камъни ще се посипят на Земята. Съставът на атмосферата й силно ще се промени, а около планетата ще се образува мощен прахов слой.
Земята ще започне да се нагрява и към 3797 г. всичко живо ще загине!
Последното пророчество на Нострадамус относно собствената му смърт се сбъдва, и то с абсолютна точност. Приятел на пророка пише: „Мога да свидетелствам с пълна увереност, че времето на неговия преход в отвъдното му е било известно до ден и час“. Пророкът предварително съставя завещание и се прощава с роднини и приятели. Вечерта на 1 юли 1566 г. той им казва: „Няма да ме видите сред живите утре при изгрев слънце“. Така се и случва. На разсъмване на 2 юли сърцето на великият предсказател спира.
Според завещанието на Нострадамус неговият ковчег е зазидан в една от църквите на град Салона, при това във вертикално положение. Пророкът не иска никой да стъпва върху праха му.