Белези от минали животи

s07026805

 Защо родилните петна и бенките се появяват на мястото на рани, получени в минал живот?

 Изучавайки реинкарнацията, д-р Джим Такър от Университета във Вирджиния (САЩ) повярвал, че този феномен съществува, но свидетелствата за това, че родилните петна свидетелстват за рани от минали животи, го обърквали.

„Въпреки че приемам идеята за минали животи, не разбирам как раната върху едно тяло може да се превърне в родилно петно върху друго”, пише той в книгата си „Завръщане към живота: удивителни случаи с деца, които помнят свои минали животи”.

index

Наставникът на Такър и негов предшественик в изучаването на реинкарнацията – д-р Ян Стивънсън, зафиксирал правдивостта на множество случаи на прераждания. Някои деца от около 2000 случая, които той изучил, си спомняли много подробно миналите си животи.

Изследвайки патологоанатомичните заключения или общувайки с роднини на починали, Стивънсън установил, че децата често имали родилни петна, които с голяма точност съвпадали с рани или увреждания, получени в минали животи.

birthmark2

Един от тези примери е момченце на име Патрик, живеещо в западните Щати – този случай Стивънсън и Такър изучавали съвместно. Патрик имал три белега, които съответствали на травми по тялото на брат му Кевин, починал от рак като дете още преди да се роди Патрик.

По време на лечението се спукали съдове в лявото око на Кевин и той престанал да вижда с него. Патрик имал бяло перде на лявото си око и фактически също не виждал с него. Кевин имал тумор над дясното ухо. Патрик се родил с уплътнение на това място. Поставяли катетър отдясно на врата на Кевин – на същото място Патрик имал на врата си родилно петно…

Освен това Патрик, както и Кевин, накуцвал. Патрик помнел много неща неща, които никога не е вършел – например за живота в старото жилище на семейството, където живеел Кевин. Той разказвал също за починалия си роднина Били с прозвището Пирата, който бил убит и за чието съществуване майката на Патрик дори не знаела. Това, което разказвало момченцето за нейния чичо, се оказало истина. Предполага се, че Били е общувал с Патрик в промеждутъка между тези животи.

Как родилното петно може да премине в друг живот?

Както признава д-р Такър, дори ако се приеме идеята за минали животи, все пак е трудно да се разбере как и защо върху новото тяло се появява физическият белег.

В своята книга „Реинкарнация и биология” д-р Стивънсън цитира случай с младеж, който много ясно си спомнил травмиращ опит от минал живот. В тази ситуация ръцете му били вързани зад гърба и когато си го спомнял, върху тях се появявали петна, наподобяващи следи от въже.

Ако мисленето на човека може да предизвика появата на следи върху тялото му, то и спомените за минали животи могат да предизвикват появата на следи върху прероденото тяло.

Много родилни петна са свързани с травмиращ опит от минали живот и с избледняването на спомените изчезват и белезите. Малките деца много често си спомнят свои минали животи, но с израстването им това се случва все по-рядко.

Д-р Такър пише: „Ако съзнанието продължава да съществува и след смъртта и влезе в развиващия се плод, тогава мога да разбера как белезите могат да повлияят върху бъдещото дете. Всъщност не раните върху бившето тяло предизвикват появата на родилните петна или вродения дефект, а по-скоро причината са белезите от рани в съзнанието на човека”…

%d bloggers like this: