Анунаките носели часовници?

120

Интересни снимки на шумерски и акадски богове пуснал в интернет Джоузеф Бауер. На ръката на изображението се вижда нещо, много напомнящо на… ръчен часовник. Кой е изобразен на барелефите, създадени през IV – III хилядолетие пр.н.е.? Жителите и владетелите на Древен Шумер или тайнствените анунаки, които били обожествявани от шумерите?
В Древен Шумер, преди 6000 години са се появили астрономията, календарът и религията, свързващи небето и Земята. Шумерите твърдели, че тези знания им били дарени от анунаките, които долетели на Земята от планетата Нибиру. Според тях Нибиру е дванадесетият член на Слънчевата система и именно затова небесният свод е разделен на дванадесетте домове на Зодиака, а годината – на дванадесет месеца. Земята се смятала за седмата планета (ако се брои от външните) и следователно числото дванадесет се почитало като свещено небесно число, а седем – като земно.
Глинените плочки на шумерите съобщават, че анунаките са се появили на Земята дълго преди Великия потоп. Това е станало 423 хиляди години преди Потопа, което е еквивалентно на 120 периода на въртене на Нибиру около Слънцето. Промеждутъкът от време, който за анунаките бил само една година, се равнявал на 3600 земни години. Анунаките се появявали на Земята и отново отлитали всеки път, когато планетата им се доближавала до Слънцето (и до Земята), преминавайки между Марс и Юпитер. Няма съмнение, че шумерите започнали да наблюдават небето не за да определят времето за началото на земеделските работи, а за да видят и отпразнуват завръщането на Владетелите на небесата…