Адронният колайдер е разрушил нашата Вселена

13-year-old-cern-warning-678x380

Макс Лафлин не е обикновен младеж, а е навярно най-умният в света. Той твърди, че е открил доказателство, че ЦЕРН е разрушил нашата Вселена. Това се е случило по време на неотдавнашни експерименти, което е довело дотам, че в момента живеем в съседна, паралелна Вселена.

Науката едва започва да се доближава до природата на реалността и все пак откритията й шокират повече, отколкото можем да си представим. Доказателства за това са квантовото объркване, единното поле на съзнанието, свободната енергия, свръхчовешките способности, сингуларността, паралелните вселени и алтернативните реалности.

Всичко това е толкова изумително, че изглежда невероятно да бъде разбрано от едно дете. Но може би ни е нужно именно дете, което е достатъчно смело, за да мисли за невероятните идеи и теории. Защото голяма част от света, в който живеем днес, е построена върху подобието.

Когато е само на 13 години,Макс Лафлин изобретява устройство за свободна енергия, което потенциално би могло да осигури безплатна енергия за целия свят. Става световноизвестен с блестящите си идеи и гледната си точка по интересни теми, като природата на Вселената и алтернативните реалности.

Но сега той има теория, според която ЦЕРН е разрушил нашата Вселена и ние живеем в друга, която е паралелна и близка до нея. И смята, че знаменитият ефект на Мандела представлява резултат от това.

Ефектът на Мандела е феномен, свързан с колективната памет. Когато много хора помнят определено събитие различно от начина, по който го описва официалната история. Мнозина се кълнат, че са виждали с очите си и са учили в училище и в университета съвсем различни от общоприетите и доказани от науката неща. Ефектът на Мандела прилича на колективна лудост.
Названието на феномена се появява след смъртта на Нелсън Мандела през 2013 година, когато стотици хиляди хора пишат в интернет, че те прекрасно помнят смъртта на африканския лидер на борбата за равноправие на цветнокожите през 80-те години в затвора. Защо тогава лъжат света, че е починал чак през 2013 година? Психолозите не са готови за такова масово объркване, когато огромен брой хора едновременно твърдят едно и също без каквато и да било очевидна причина или изгода.
Но има един малък детайл: те не могат да представят никакви доказателства за думите си. Абсолютно никакви! А в съвременния свят, дори ако 1 милиард души кажат, че са видели НЛО, това ще продължи да си бъде една фантазия за останалите 6 милиарда. За потвърждение на думите си винаги трябва да се носи снимка, видео, веществено доказателство. Показанията не се приемат на вяра в съда…
Ефектът „Мандела“
Ефектът „Мандела“
На 5 декември 2013 г.  почина първият тъмнокож президент на  
402-45На 5 декември 2013 г.  почина първият тъмнокож президент на
На 5 декември 2013 г.  почина първият тъмнокож президент на ЮАР – Нелсън Мандела. И буквално в същия ден интернет търсачките получават милиони запитвания дали информацията не е лъжлива. Огромен брой хора са убедени, че изключителният африканец е починал през 60 – 70-те години на ХХ в. в затвора…
 африканец е починал през 60 – 70-те години на ХХ в. в затвора…
Както е известно, Нелсън Мандела оглавява въоръжената борба против апартейда и е арестуван през 1962 г., след което прекарва в заточение 27 години. Именно в затвора този борец за човешките права става световноизвестен. През 1989 г. той е освободен с почести, а през май 1994 г. става президент на Южноафриканската република и ръководи страната цели пет години. Защо толкова хора в различни краища на света нямат никакво понятие за това и смятат, че Мандела е починал, без да излезе на свобода?…
Този феномен привлича вниманието на участниците в американския конгрес Dragon Con, провеждан всяка година в Атланта. Те изучават този въпрос и стигат до извода, че не може да се даде рационално обяснение на случилото се. Нещо повече, изглежда, че има редица други фактори, които са запазени в паметта на много хора в изкривен вид. Тогава е въведен терминът „ефектът „Мандела”. Участничката в конгреса Фиона Брум започва да го популяризира и да събира информация за други събития, които се запазват в човешката памет изкривено.

ЛЪЖЛИВИТЕ СПОМЕНИ

Ефектът „Мандела“ е феномен, който означава възникване у голяма група хора на спомени, противоречащи на реалното положение на нещата. Забележителното е, че лъжливите спомени се отнасят не до някакви трудно проверяеми, а до общоизвестни събития: исторически, астрономически, географски и т.н.
С други думи, тази информация е изключително лесно да бъде проверена, особено сега, когато имаме на разположение интернет. Но сблъсквайки се с този феномен, хората се объркват. Как така? Те прекрасно помнят, че Мандела е умрял зад решетките! За това са съобщили в новините, писали са във вестниците, а по телевизията дори са показали погребението на африканския революционер!…
Но не, в действителност никой нищо не е писал, не е съобщавал и не е показвал. Нима журналистите по цял свят са решили да скалъпят такава „партенка”? Пита се – защо? Ентусиастите дълго и упорито търсят вестникарски статии и телевизионни репортажи за събитията, но такива никога не е имало, следователно хората не биха могли да получат такава информация от медиите.

НЕОБЯСНИМИ ДЕТАЙЛИ ОТ ФАЛШИВИТЕ СПОМЕНИ
Друга странна особеност на ефекта на Мандела се състои в това, че подобни спомени представляват не просто записалите се в паметта на човека лъжливи сведения, а цяла система от последователни спомени. Един интересен пример.
Какъв е бил цветът на очите на Адолф Хитлер? Повечето хора са готови да се закълнат, че са кафяви. Нещо повече, мнозина с увереност съобщават, че прекрасно знаят този факт още от училище и добавят, че учителят по история специално подчертавал, че фюрерът е бил с кафяви очи. И в същото време ратувал за арийската расова чистота, в съответствие с която очите на „свръхчовека” трябва да са непременно сини.
Очевидно е, че това не е възможно. Всички съвременници на Хитлер твърдят, че той има сини очи и обичат да подчертават този факт, когато говорят за изключителността на вожда на Третия райх. На цветни фотографии от онова време отчетливо се вижда, че очите му са сини. Защо тогава толкова много хора помнят не само кафявите му очи, но дори насмешките над него по този повод?…
Носителите  на лъжливи спомени често свързват самото произшествие със събития от личния си живот – например:
„В този ден ми се роди син”, или „Това беше последната ми година в училище”. Тоест лъжливият спомен здраво е закрепен в паметта на индивида и е свързан с множество други събития, създавайки илюзията, че наистина се е случило точно така. Нищо чудно, че някой може с пяна на уста да ви доказва, че американците са кацали на Луната само три пъти. Но щом му покажеш статия от Уикипедия, където ясно е посочено, че кацанията са били шест, човекът не на шега се обърква. Той отлично помни как във всички новини се е говорело, че НАСА са направили своя последен, трети полет до земния спътник. И такива хора са много.
ИЗВЕСТНИ ПРИМЕРИ НА ЕФЕКТА „МАНДЕЛА“
Примерите за лъжливи спомени са много. Не е изключено и вие самите изведнъж да разберете, че дълго време сте грешали за даден факт.
Мнозина смятат, че четиридесетият президент на САЩ Роналд Рейгън умира след края на своето управление, докато всъщност той отива в по-добрия свят през 2004 г. на 93-годишна възраст от възпаление на белите дробове на фона на болестта на Алцхаймер.
Майка Тереза е обявена за светица едва през септември тази година, макар че мнозина са убедени, че канонизацията на легендарната католическа монахиня е направена много по-рано.
Американските щати са точно 50 и като че ли това е много просто да се запомни. Въпреки това много хора погрешно смятат, че те са 51
или 52.
401-45
Представяме ви логотипите на три известни марки автомобили в два варианта. Много хора са готови да се закълнат, че логотипите вдясно са грешни. Като че ли „Форд” никога не е имал тази „опашчица” на буквата „F”, „Волво” – стрелаката, насочена нагоре, а „Фолксваген” – разделянето между буквите „V” и „W”. Дори собствениците на такива автомобили допускат подобна грешка. Независимо че истинските логотипи са изобразени именно вдясно, а отляво са представени техни видоизменени варианти, които мнозина незнайно защо смятат за правилни.
Писателката Агата Кристи изчезва за известно време през декември 1926 година. Това предизвиква огромен обществен резонанс и полицията веднага започва търсенето й. След 11 дни жива и невредима Кристи е открита в спа-хотел в провинцията. Връща се у дома и продължава да пише своите забележителни книги. Въпреки това много хора „помнят”, че писателката безследно изчезва завинаги.
Ако смятате, че в Северния Ледовит океан съществува арктически континент, то вие, както и мнозина други, грешите. Там има само обилна ледена покривка.
Несъществуващи книги, филми и различни произведения на изкуството – това е въобще отделен разговор.
Сред множеството портрети на английския крал Хенри Осми няма нито един, където монархът да държи в ръце кълка от печена пуйка. Но мнозина от жителите на Мъгливия Албион твърдят, че с очите си са виждали такава картина в музея, на изложба и в интернет.
Много хора изпитват истински шок, когато узнават, че популярната американска песен „Only You” през 50-те години се изпълнява не от краля на рок енд рола Елвис Пресли, а от чернокожия квинтет „The Platters”. А мнозина отчетливо „помнят” как Пресли изпълнява „Only You” на своите концерти, как я включва в официалните си плочи. Струва ли си да се говори, че такива плочи така и не са открити независимо от огромната популярност на Елвис?…
Мнозина са убедени, че стиховете „Сижу за решеткой в темнице сырой.. (Седя зад решетка в тъмничния хлад… – „Затворник”, превод Димитър Горсов), са на Михаил Лермонтов, докато авторът на това произведение е Александър Сергеевич Пушкин.
ВЪЗМОЖНИ ОБЯСНЕНИЯ НА ЕФЕКТА „МАНДЕЛА“
Те са няколко и едно от друго – по-фантастични.
Първо, мнозина изследователи на ефекта „Мандела“ смятат, че феноменът е следствие от преместването на хора от едни паралелни светове в други – т.нар. квантово безсмъртие, когато човекът незабележимо за себе си се придвижва от една реалност в друга, съседна. В предишната реалност светът би могъл да е по-различен. Например там Лермонтов да си е присвоил стихотворението на Пушкин, Агата Кристи действително да е изчезнала безследно (може дори да се е преместила някъде).
У човека остават определени спомени за тази реалност, където е живял преди.
Второ, напълно възможно е някой да е създал машина на времето и да се е отправил в миналото, където е променил нещо неволно или умишлено. Тоест неизвестният изобретател би могъл да активира ефекта на пеперудата, когато дори незначителни изменения в миналото (като например убийството на насекомо) пораждат верига от изменения, значително влияещи върху бъдещето. Така някои от нас могат да си спомнят онзи вариант на реалността, където събитията от миналото и като следствие от настоящето не са били променени.
Трето (има и такова мнение), ние живеем в матрица – симулация на реалност, създадена от разумни машини, от хора от бъдещето или представители на извънземна цивилизация.
В тази симулация понякога настъпват нарушения, повреди. Например в един и същи ден можете да срещнете в различни части на своя град един и същи непознат човек. Или да забележите на пътя кола, която просто изчезва, разтваряйки се във въздуха. Подобни нарушения могат да настъпят и в паметта ни, изцяло формирана от мат-
рицата, тъй като реалният свят никога не ни е бил достъпен и дори не знаем какво представлява.
Ефектът „Мандела“ се изучава и от традиционната наука. Във връзка с това често се споменава т.нар. конфабулация – психопатологическо явление на лъжлива памет, когато човек изцяло е убеден, че някои измислени събития действително са се случили. Въпреки това учените не са в състояние да обяснят защо такъв лъжлив спомен може да се наблюдава понякога у десетки милиони земляни, живеещи в различни краища на света…
Вестник  „Феномен“, бр. 45