Пророчествата на „спящия целител”

1201-20

 Американският медиум Едгар Кейси се е прославил като „спящия целител”. В състояние на транс той можел да съставя рецепти за практически всякакви болести, а освен това предсказал много събития – в това число убийството на президента Кенеди, точните дати на началото и края на Втората световна война и т. н. Пророчествата му се сбъдват и до днес…

Дарбата за лечителство се проявила още в детските му години. Чудодейните рецепти му се явявали насън или по-точно в странно състояние, в което изпадал от време на време, наричано днес транс. Славата на „спящия целител” обиколила цяла Америка. Но въпреки уникалните си способности Едгар Кейси бил слабо образован човек. Печелел прехраната си с фотография. Но в състояние на транс „поставял” диагнози на болести и пишел рецепти за еликсири и микстури, които се справяли и с най-тежките недъзи и травми. Стенографистка просто записвала фразите, които произнасял. Подобни записи са около 14 000. Посочените от Кейси средства почти винаги помагали на хората, но той самият и понятие си нямал откъде идвала тази информация.

Постепенно при него започнали да прииждат пациенти не само от всички краища на Америка, но дори и от чужбина; той приемал всички. Любопитното е, че Кейси говорел не само за болежките на посетителите, но и за тяхното минало и бъдеще. Той вярвал в реинкарнацията и смятал, че болестите могат да възникват вследствие на действията на хората от предишни въплъщения.

В транс Кейси не само лекувал, но и пророчествал. Той предсказал повечето големи стихийни бедствия в периода 1958 – 1998 г. Сред тях са земетресението в Аляска през 1964, изригването на вулкана Етна през 1960 и 1971 г…

От обществените и политическите събития пророкът предрекъл борсовата паника от 1929 година и последвалата я Голяма депресия; почти точно назовал датите на началото и края на Втората световна война. Предвидил независимостта на Индия, създаването на държавата Израел, убийството на президента Кенеди, както и краха на комунизма в края на ХХ век и добрите отношения между Русия и САЩ.

Едгар Кейси се занимавал с ясновидство и целителство повече от 20 години и починал през 1945 г. За него са написани множество книги и изследвания с общ тираж над 12 млн. екземпляра.

1 thought on “Пророчествата на „спящия целител”

Comments are closed.

%d bloggers like this: